Stöd för digitalt entreprenörskap

Är du på gång att lansera en digital tech-startup eller ny digital produkt? Eller är du intresserad av att driva entreprenöriella digitala utbildningsprogram. Fram till den 3 maj kan aktörer med entreprenörsanda söka stöd hos EIT Digital 2020-programmets två delar; Innovation Factory respektive Entrepreneurship Academy.

"Digitaliseringen är på väg att påverka alla aspekter av vår ekonomi", säger Göran Olofsson, EIT Digital:s direktör för Sverige. "För en stark ställning i den digitala världen måste Europa bygga på sina befintliga styrkor inom innovation och entreprenörskap. Vi kan skapa värde ur de bästa europeiska forskningsresultaten och säkra nästa generations globala digitala industrispelare för Europa. Därför lanserar vi EIT Digital 2020 med fokus på fem strategiska områdena med hög potential för ett starkt digitalt Europa: Digital Tech, Digital Industry, Digital Cities, Digital Wellbeing och Digital Finance."

EIT Digitals Innovation Factory bjuder in europeiska team med entreprenörsanda att sätta igång nya startupbolag eller lansera nya produkter. I vårt pre-inkubationsstöd ingår att få bli en del av vårt europeiska ekosystem samt en finansiell saminvestering. Syftet ska typiskt vara att paketera relevant ny digital teknik i samarbete med kunder samt långsiktigt locka nya investerare.

"Vi ser EIT Digital som den logiska partnern för att utveckla våra digitala innovationer i ett dynamiskt europeiskt ekosystem för industri, forskning och universitet", säger Mats Nordlund, Director Research and Special Projects på ZENUITY, en ledande utvecklare av mjukvara för självkörande bilar och förarassisterande teknik.

EIT Digitals Entrepreneurship Academy ger utbildningsstöd för utveckling och utbyggnad av program och kurser med teman inom senaste digital teknik och med affärsutvecklingsorienterade komponenter. Deltagande partners blir en del av vårt europeiska ekosystem för utbildning med möjlighet att få både ekonomiskt stöd och råd av erfarna lärare.

Urvalet görs fram till juli för aktiviteter som avslutas 2020. För mer information om EIT Digital 2020-programmet, besök www.eitdigital.eu/eitdigital2020 eller skick ett mejl till stockholm@eitdigital.eu.