Vad krävs för att skapa den framtida staden som möter behoven av ett modernt samhälle?

Det räcker inte med beslut från politiker och beslutsfattare, det krävs att det finns företag som har kompetens, mod och visioner för att skapa ett modernt och funktionellt samhälle med tekniska lösningar som är hållbara, har en liten miljöpåverkan och är ekonomiskt försvarbara.

Tomas van Zalingen, VD på TFIP (Technology For Infrastructure Projects), ett växande teknikkonsultbolag med fokus på komplexa infrastruktur- och samhällsbyggnadsprojekt, säger:

– Vi måste våga ta steget in i framtiden, för TFIP, som är ledande när det kommer till att nyttja modern teknik, är det självklart att tänka långsiktigt, kostnadseffektivt och hållbart. Vi använder oss av intelligent 3D-modellering under planeringsstadiet vilket gör att det går att förutse och åtgärda eventuella problem som tidigare gjorde att infrastrukturprojekt både drog ut på tiden och blev kostsamma. Eftersom vi redan på planeringsstadiet arbetar långsiktigt och planerar för underhåll och framtida reparationer sparar vi på framtida resurser, säger Tomas van Zalingen.

Sverige har en fantastisk positiv utveckling när det gäller investeringar i infrastruktur och digitalisering vilket gör potentialen stor och möjligheterna många.

– För TFIP har målet att bli ledande på digitala lösningar lett till flera framgångar, under året har vi dubblat personalstyrkan och förutom kontoren i Göteborg och Stockholm vi precis öppnat ett kontor i Falun berättar Julia Strandberg, Marknads- och Kommunikationsansvarig.

Svaret på frågan i inledningen är att det krävs beslutfattare som tar första steget, och därefter krävs det företag som har kompetenta och kunniga specialister som med hjälp av moderna tekniska och digitala lösningar vill utmana gamla tankemönster för att möta de utmaningar vi står inför.

Tomas Van Zalingen avslutar:

– Det är fantastiskt att arbeta med de unika infrastrukturprojekt som vi är delaktiga i, och vi söker ständigt nya, kunniga medarbetare som vill vara med och bygga den framtida staden och skapa morgondagens infrastruktur.

Presenteras av:

Läs mer här