Digital evolution – stegen som tar dig från papper till fullt digitaliserad verksamhet

Samla alla byggprojektets delar som tidigare varit spridda dokument eller legat i olika system på ett och samma ställe med NEXT. Systemet ger ökad kontroll och en realtidsbild på projektekonomin.

NEXT systemlösning är till för att möta byggbranschens olika krav och behov, oavsett segment. Systemet är utvecklat av personer med lång erfarenhet från byggbranschen och är skalbart för att passa allt från mindre företag till miljardbolag.

– Byggbranschen är differentierad och därför är det avgörande för oss att från grunden förstå dess skiftande behov. För kunderna är vår genuina förståelse och bakgrund i branschen tillsammans med att vi ligger i framkant med modern teknik något som skapar trygghet. Vår kund kan utgå från NEXT och över tid slå på de funktioner eller integrationer som behövs när verksamheten utvecklas, säger Oskar Hjertstedt, Affärsutvecklare.

NEXT är sprunget ur behovet av ett flexibelt och molnbaserat system som kan integrera gamla och nya system och förenkla arbetsflöden.

– När jag besökt bolag i byggbranschen har jag upplevt att det är många olika öar med information som gör byggprojekten svåra att överblicka. Vi ville förändra det genom att ge en realtidsbild av hur projekten ser ut i ett system som kan växa i takt med kundens verksamhet, säger Oskar Hjertstedt.

Det är vanligt att börja digitalisera på en enkel nivå. Ett första steg är oftast att digitalisera grundläggande information så som mobil tid- och återrapportering, leverantörsfakturor och inte minst kundfakturering. För de som kommit längre i sin digitaliseringsresa handlar det mycket om att integrera med andra system för att förenkla arbetsflöden.

– En annan aspekt i digitaliseringen är att vara en attraktiv arbetsgivare. Företag vill kunna visa för den yngre generationen att det finns en vilja att utvecklas och kunna erbjuda moderna gränssnitt för medarbetarna. Detta blir en allt vanligare drivkraft. Vi möter dagligen kunder som har kommit olika långt i sin digitalisering och vi delar gärna med oss av våra erfarenheter av hur man kommer vidare, säger Oskar Hjertstedt.

Läs mer om NEXT

Om oss
Next One Technology utvecklar och levererar produkten NEXT som är ett molnbaserat projekt- och affärsverktyg för bygg-, service- och entreprenadbranschen. Integrerat med ekonomi- och lönesystem utgör NEXT ett komplett mobilt affärssystem som kan användas av bolag i alla storlekar. 2019 förvärvades Byggsamverkan med produkten Byggsamordnaren och 2020 det norska bolaget CHECKD med mjukvara för besiktning, ärendehantering och kvalitetskontroller. Koncernen har idag över 75 anställda med bred branscherfarenhet och bildar en marknadsledande aktör med upp mot 2400 kunder och över 45 000 användare i Sverige, Norge, Finland och Tyskland.