Esportsutbildning i en pandemi

Trots många och stora omställningar för utbildningssystem i hela världen på grund av den rådande pandemin, är esportsutbildning i skolor som använder Learn2Esport en av de få saker som kunnat fortsätta i stort sett oförändrat.

Eftersom mycket av esports-kulturen är online har omställningen för utbildningar med esports-profil, att gå över till onlineundervisning på grund av Coronavirus-utbrottet, varit väldigt smidig. Skolor som använder sig av Learn2Esport har till stor del kunnat fortsätta esports-undervisningen som vanligt, eftersom eleverna är vana att använda onlineverktyg för undervisning och kommunikation.

– Vi har alltid använt digitala verktyg som en grund i undervisningen, pandemi eller inte, säger Jonathan Bäckström, Utbildningsansvarig på Learn2Esport.

Esport för att lära ut viktiga förmågor
Eleverna som går esports-profiler får förutom att lära sig hur de kan utvecklas som individuella spelare även möjlighet att utveckla förmågor som kommunikation, problemlösning och kritiskt tänkande. Skolor med esports-profiler har sett fördelar som ökad närvaro och höjda betyg i övriga skolämnen.

Kurserna på esports-profilerna täcker även ämnen som ergonomi, hållning och stretchning, ämnen som är extra viktiga under en pandemi med onlineundervisning då eleverna spenderar många timmar varje dag framför sin dator.

– Många av de ämnen som eleverna får lära sig på esports-profilerna är ämnen som alla elever borde lära sig, inte bara esports-eleverna,​ fortsätter han.

Ekonomiska klyftor
Ett problem som blir extra tydligt under pandemin är ojämlikheten mellan hushåll där vissa elever inte har tillgång till en speldator hemma. Skolor med esports-profiler och speldatorer fyller därför en viktig roll som ger alla elever lika möjlighet att ta del av fördelarna med att esporta.

– Det är väldigt viktigt att alla elever får lika möjligheter att ta del av fördelarna med att delta i esport och skolor fyller här en viktig roll som en del av samhället som verkligen kan hjälpa till att minska klyftorna, avslutar Jonathan.

Läs mer om Learn2Esport här

Presenteras av: Learn2Esport

Learn2Esport är ett Uppsalabaserat bolag som sedan 2015 hjälpt skolor och andra organisationer att lära unga förmågor som kommunikation, samarbete, problemlösning och kritiskt tänkande med hjälp av esport. Learn2Esport tillhandahåller både online-verktyg och pedagogiskt material som hjälper eleverna att utvecklas som spelare och förbereda sig inför arbetslivet.

https://learn2esport.com/

Kontakt
Jonathan Bäckström
jonathan@learn2esport.com
0733833014