Platsen där livsnjutningen ligger i centrum

Förenade Care erbjuder unikt stöd och inspiration för personer boende på vård- och omsorgsboende. Med fullt fokus på välmående är ambitionen att den boende ska kunna njuta av livet.

– Vi fokuserar inte på vinstmaximering i bolaget, utan mer hur vi ständigt kan utveckla verksamheten, säger Christer Henriksson, vd på Förenade Care.

– Det är ett speciellt år för oss i år, eftersom vi är en del av Forenede Koncernen, ett danskt familjeföretag, som nu firar 60 år. År 1999 blev Förenade Care certifierade enligt ISO inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Vi är stolta över att ha varit certifierade i 20 år, det kommer vi fira, berättar Christer Henriksson, vd på Förenade Care.

Leva Livet
Förenade Care använder sig dagligen av Leva Livet-inspiratörer: högskoleutbildade människor vars främsta uppgift är att ge varje enskild boende en möjlighet till att leva ett meningsfullt liv. Charlotte Karlsson är en av många Leva Livet-inspiratörer som finns hos Förenade Care.

– Det är ett fantastiskt jobb. Jag minns så väl när vi hade en städdag och en man som ofta deltar i aktiviteterna var där, men han brukar inte kunna delta fysiskt. Men när han fick en skoborste och en skoputs satt han med ett leende på läpparna och putsade skor hela dagen. Det är så härligt, att alla kan delta på olika sätt, säger Charlotte.

– Inspiratörerna gör fantastiska saker och konceptet är unikt inom vården. De skapar verkligen en samhörighetskänsla. Boende har berättat att deras tid här har varit bland den bästa i sina liv, förklarar Mia Palmé, marknadschef.

Vill du läsa mer om Leva Livet-inspiratörerna?

En annan händelse som Mia menar är symboliskt för inspiratörernas arbete är en äldre dam som hade en sista önskan om att få träffa en häst. Allt var planerat och hästen skulle komma till gården vid boendet, men kort inpå drabbades damen av en stroke och blev sängliggandes.

– Det kändes inget vidare, men sen kom en Leva Livet-inspiratör på en idé. Hon köpte en morot och lyckades locka in den lille hästen in i hissen och in i lägenheten så att damen äntligen fick träffa hästen och därmed få sin sista önskan uppfylld. Våra Leva Livet-inspiratörer ser alltid en lösning i alla problem.

Vetenskapligt arbete
Här arbetar man med vetenskap och forskning i aktiviteterna. Ett exempel är hur man jobbar med personer med Parkinsons.

– Vi vet att forskningen visar att en person med Parkinsons gynnas av att sjunga i kör några gånger i veckan. De klarar av att prata både mer och under en längre period, avslutar Mia.

Läs mer om Förenade Care och deras verksamhet

Presenteras av:

Förenade Care är ett familjeföretag inom vård och omsorg, personlig assistans, hälso- och sjukvård, socialt boende och måltidsservice. Vi lägger stor vikt vid kvalitetsutveckling och en engagerad, välutbildad personal. ISO-certifierat inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

www.forenadecare.com