PostNord Strålfors: ”3D kan ersätta lagerhyllorna i framtiden” 

I 100 år har PostNord Strålfors legat i framkant när det kommer till innovation och att ta tillvara på teknisk utveckling. Idag är man en digitaliseringspartner och ett satsningsområde är 3D för att visa på teknikens positiva hållbarhetsaspekter och hur on-demand produktion kommer att påverka framtidens leverantörskedja.
– Initiativet går hand i hand med den digitala utvecklingen och vårt övriga erbjudande som omnichannel-leverantör, säger Tomas Lundström, Head of 3D.

Sedan 1919 har PostNord Strålfors tagit tillvara på tekniska möjligheter. Företaget har alltid haft ett driv och intresse för innovation och utveckling, vilket gör att affärerna kontinuerligt har förändrats i takt med teknologi och marknad. 

– Att vi har varit framgångsrika i ett sekel bevisar att vi klarar av tekniska paradigmskiften. Digitaliseringen har fundamentalt ändrat hur vi kommunicerar och hur vi hjälper våra kunder, ofta större företag och offentliga verksamheter, att kommunicera med sina kunder i rätt kanal, i rätt tid och till rätt person – det vi kallar omnichannel. Dessa möjligheter finns även när det kommer till 3D-printing; dock med större fokus på produktion och hållbarhet, menar Tomas Lundström, Head of 3D.

Därför valde PostNord att lägga satsningen hos PostNord Strålfors när de 2016 valde att undersöka 3D-teknikens potential på marknaden. Tomas har arbetat på PostNord Strålfors i tolv år och han anser att den nya tekniken är en naturlig utveckling av företagets verksamhet, som har sina rötter inom tryckeribranschen. 

Minskar behovet av lagerhållning
3D-tekniken möjliggör en hållbar och effektiv utveckling genom att lokalt producera exakt det som behövs när det behövs – vilket minskar behovet av lagerhållning, transporter och överproduktion. Tomas berättar dessutom att 3D-printing betydligt kortar ledtiderna från produktion till konsument. 

– Vår ambition är att göra 3D-printing mer tillgängligt på den nordiska marknaden och som ett led i det lanserade vi i fjol en 3D-portal. Genom den går det att skapa och beställa produkter i en mängd certifierade plaster och metaller. Det går att skapa allt från enskilda prototyper till serieproduktion för större industriföretag, vilket förmodligen gör att vi kommer att se hur lagerhyllor i framtiden ersätts med digitala lager. 

Presenteras av:

PostNord Strålfors utvecklar och erbjuder kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter till mer personliga och starka kundrelationer. PostNord Strålfors erbjuder en digital plattform som möjliggör sömlös kommunikation oberoende av vilken kanal mottagaren efterfrågar.

Läs mer på:
www.stralfors.se