Nu har Secits förvärvat Säkra Larm: ”Optimala säkerhetslösningar – för alla”

Säkerhetsföretaget Secits stärker sin position på säkerhetsmarknaden efter köpet av larmbolaget Säkra Larm. Planen är att framåt fungera som en helhetsleverantör med säkerhetslösningar för alla företag och bostäder.

– Vi vill vara det självklara valet för alla, oavsett bransch och oavsett behov, säger Ted Jokiniemi, marknadschef i koncernen Secits.

Ett välfungerande larm- och säkerhetssystem är av allra högsta vikt för både företagare såväl som privatpersoner. Med Säkra Larm på konsumentsidan och kameraspecialisten Secits för företag kommer det finnas möjlighet att leverera säkerhetslösningar – för alla.

– Secits kärnverksamhet är kameraövervakning till företag, där är vi marknadsledande i Sverige. Nu kommer vi till företag inom kort även kunna erbjuda larm, passage och brandskydd, säger Ted Jokinemi, marknadschef i koncernen Secits.

Ted Jokinemi berättar fortsatt vidare att Secits har påbörjat arbetet gällande att få alla relevanta liksom nödvändiga bransch- och ISO-certifieringar på plats.

– Det arbetet är i full gång och krävs för att vi ska kunna växla upp tillväxten.

En hög säkerhet
Anledningarna till varför företag och privatpersoner bör rikta ögonen mot Secits och Säkra Larm är flera. Genom Secits mångåriga erfarenhet inom kameraövervakning och it-säkerhet har de en extraordinär kunskap och högkvalitativa produkter, något som även gäller Säkra Larm och deras hemlarm.

Det visades inte minst i fjol i Sveriges största, liksom oberoende, test av just hemlarm, där Säkra Larm var ensamma om att kamma hem högsta betyg med deras Smarta Hemlarm. Detta tack vare ett prisvärt grundskydd med låg månadskostnad, men även dess användarvänliga plattform och stora utbud av tjänster.

– I en tid där allt fler använder sig av smarta hemmet-lösningar har vi valt att alltid ha säkerheten i första rummet. Ju fler enheter som blir uppkopplade, desto större är risken att du blir hackad. Därför har vi jobbat väldigt mycket med att inte tumma på säkerheten, och de produkter som kopplar upp sig på våra larm och smartahem produkter besitter en trygg it-säkerhet, säger Ted Jokinemi.

Secits vd, Erik Bech-Jansen, berättar att förvärvet av Säkra Larm innebär att Secits nu tar stora steg framåt i storlek, och att de både stärker sin lönsamhet och blir en mer intressant partner för både befintliga och nya kunder.

– Tillsammans kommer vi att kunna ta ett större grepp om den svenska säkerhetsmarknaden och växla upp vår tillväxt, avslutar Erik Bech-Jansen.

Läs mer om Secits här

Secits är Sveriges enda företag specialiserat på övervakningskameror och kameraövervakningstjänster. Vi levererar anpassade kamerasystem och tar ansvar för att varje kund får en lösning efter sina behov. Vi erbjuder även lösningar med avancerad videoanalys som ger kameraövervakningen en helt ny dimension.