Framtidens mobila arbetsplats måste vara ergonomisk och individanpassad

Våra arbetsplatser förändras och vi blir både mer stillasittande och mer flexibla. För företag som vill ha välmående och engagerade medarbetare kommer framtidens arbetsplats att behöva präglas av ergonomi och individanpassning. Staples är Sveriges största leverantör av produkter för arbetsplatsen, med smarta lösningar till ett workspace som passar just dig. Genom hållbara och innovativa produkter bidrar Staples till funktionella arbetsplatser där medarbetare kan lägga tid och fokus på rätt saker. 

Idag innebär en arbetsplats inte uteslutande ett kontor. Vi är mer mobila och arbetar både hemifrån och på språng. Samtidigt lever vi längre och arbetar därför också längre innan vi går i pension. Det i sin tur innebär att det ställs högre krav på ergonomiska arbetsplatser, produkter och lösningar som bidrar till friska medarbetare. 

– Vi blir allt mer stillasittande och i takt med att vi behöver jobba under fler år så innebär det en högre risk för fler sjukskrivningar på grund av detta. Den mobila arbetsplatsen ställer nya krav på dina produkter och många köper ergonomiska produkter först när man redan fått ont. Vi vill istället att man ska vara proaktiv och införa den typen av lösningar i tid, säger Johan Skoog, Produktchef Dator och Ergonomi­produkter på Staples.

Staples erbjuder en mängd produkter som möjliggör det de kallar aktivt sittande. Stolarna kan bytas ut mot ståmattor, balansbrädor, och pilatesbollar – eller varför inte trampa på en träningscykel medan man arbetar?

– För många är det svårt att få tid att träna innan, eller efter, jobbet och att stå upp ett visst antal timmar under arbetsdagen motsvarar ett visst antal timmar träning. Alla arbetsplatser ser olika ut och vårt mål är att underlätta medarbetarnas arbete så att de kan fokusera på det de ska göra oavsett hur deras arbetsplats är utformad eller dess placering – hemma, i bil, bakom en receptionsdisk eller i ett traditionellt kontorslandskap. 

Läs mer om Staples här

Presenteras av:

Fakta
I vår stora katalog hittar du alla produkter du behöver för en välmående arbetsplats. Där finns också vårt stora sortiment av ergonomiska produkter. Som Stapleskund ska du alltid vara trygg med att vi ligger i framkant av utvecklingen och ger dig de bästa produkterna för att lyckas med ditt jobb. Bläddra i våra kataloger och läs mer om Staples på staplesadvantage.se eller kontakta oss på kundtjanst@staples-solutions.com eller 033-20 65 50.