Så sparar du plats i köket – med kocklandslagens favoriter

Brukar du också ha svårt att hitta det du söker i köket bland kastruller och lock som ligger huller om buller? Med en ny, innovativ design staplas EGO kastruller lätt på varandra för att skapa ordning och reda i köksskåpen. De är försedda med hällpip och glaslocken med en praktisk sil, och ger dig full kontroll över din matlagning.

För matlagningsälskare är bra köksredskap en förutsättning för att kunna experimentera och skapa goda måltider i köket. Men kastruller och stekpannor tar ofta upp värdefull plats i skåp och lådor. Det är någonting företaget Wilfa vill ändra på.

Här hittar du hela sortimentet från EGO

Vanligtvis fokuserar företaget på elektriska hushållsmaskiner, men nu har de utökat sitt sortiment och satsar på smarta stekpannor, knivar och kastruller som enkelt och smidigt förvaras på varandra. Allt i sitt nya varumärke Ego1948.

Deras helt unika kastrullset som kallas ”Stackpot” är helt stapelbart för att kunna skapa mer utrymme och ordning i köket. Kastruller, inklusive lock, ryms i varandra så de tre kastrullerna inte tar mer plats än den största kastrullen. Praktiskt betyder det att kastrullernas förvaringsvolym minskas med nära nog två tredjedelar.

– Vi på Wilfa ser ett behov av innovativa köksredskap för att göra matlagningen mer njutbar. För att få fram det bästa ur varje råvara och kunna skapa en gastronomisk symfoni har vi tagit fram Ego1948, som vi hoppas ska bidra till den EGO-istiska kockens kvalitetstid, säger Mattias Forsell, vd på Wilfa Sverige.

Här kan du läsa mer om "Stackpot"

Två rätter i samma panna
Wilfa grundades redan 1948 i Norge och har sedan dess etablerat dotterbolag i Sverige, Danmark och Finland. Företaget ligger i framkant i Norden när det gäller både innovation och design.

Hur fungerar den nya smarta "duopannan"? Läs mer här

I den senaste kollektionen finns till exempel den så kallade ”duopannan” som gör det möjligt att laga två olika rätter i en och samma stekpanna. Pannan är uppdelad i två separata stekzoner och klarar upp till 260°C. Ytan är dessutom behandlad för att inte kunna repas av stålredskap och rekommenderas bland annat av det norska kocklandslaget.

Den vassaste kniven i lådan?
Professionella kockar har valt att arbeta med EGO:s köksverktyg. Bland annat med företagets knivar. Populära är knivarna VG10 och Sandvik, som är enkel att efterslipa. VG10 är tillverkad i ett japanskt rostfritt stål för att hålla sig skarp och vass under lång tid. Detta för att passa en riktig matlagningsälskare.

Hitta fler stilrena köksknivar här

Presenteras av:

EGO är ett varumärke som ägs av Wilfa och som har utvecklats i samarbete med nordiska mästerkockar för att hjälpa dig att lyckas lika bra som proffsen i köket. Wilfa är ett ledande varumärke med fokus på design, kvalitet, säkerhet och innovation och erbjuder ett brett sortiment av produkter för hem och hushåll. Vi brinner för att alltid erbjuda attraktiva produkter som förenklar och tillför det där lilla extra i hemmet, oavsett om det gäller funktion eller utformning.