Så arbetar Cederquist för en mer jämställd organisation

Advokatfirman Cederquist vill gå i bräschen för en mer jämställd bransch. Byrån är idag tydligt värderingsstyrd och bäst i klassen på området. Bakom detta ligger långsiktiga insatser och ett väletablerat systematiskt värderingsarbete.

Advokatbranschen ligger jämförelsevis långt efter när det kommer till jämställdhet och representativa arbetsplatser. Men advokatfirman Cederquist vet att någon måste gå först om man vill göra skillnad. Därför har man i drygt tio års tid arbetat systematiskt med att skapa en så modern organisation som möjligt där jämställdhet varit ett område som legat i fokus. Målet har varit att kunna erbjuda en diversifierad arbetsplats och ett bättre kunderbjudande.

– Vår bransch bygger på intellektuellt kapital och vi behöver en jämn fördelning av män och kvinnor som mår bra och har olika bakgrund för att skapa en dynamisk och innovativ arbetsplats. Vi har under lång tid arbetat systematiskt med bland annat jämställdhet och omedvetna fördomar och har gjort mycket för att öppna upp för dialog runt frågan i organisationen, säger Tone Myhre-Jensen, vd på Cederquist.

– Ett tydligt initiativ består av en omstrukturerad föräldraersättning som innebär att man, för att få föräldraersättning från Cederquist, behöver vara hemma minst 6 månader och man får som mest ersättning i 9 månader. Ett initiativ för att uppmuntra killar och tjejer att dela mer lika på föräldraledigheten. Den förändringen tillsammans med en stor flexibilitet och förståelse i organisationen tycker jag gör skillnad på riktigt säger Magnus Staaf, Senior Associate  på Cederquist.

Målet är en verksamhet där alla medarbetare ges lika möjligheter att göra karriär, trivas på jobbet och nå sin fulla potential på ett hållbart sätt.

Läs mer om Cederquist här

Cederquist är en av de ledande advokatbyråerna på den svenska marknaden med 160 medarbetare samlade på ett kontor i centrala Stockholm. Vi agerar både på en svensk och internationell marknad och erbjuder våra kunder specialistkompetens inom de flesta affärsjuridiska områden.

Läs mer på cederquist.se