Piteå kommun satsar för framtiden

Nya bostäder byggs på flera olika platser i kommunen och med topprankade skolor, växande industri och en blomstrande besöksnäring är Piteå en plats som lockar både boende, företag och besökare.

Piteå har alltid varit en attraktiv besöksstad och är känd av många utanför landets gränser, mycket tack vare Piteå Havsbad, Norrlands riviera och Piteå Summergames – en av världens största fotbollsturneringar för ungdomar. Men Piteå har också ett positivt företagsklimat. Det visar sig inte minst i den årliga rankingen som presenteras av Svenskt Näringsliv där kommunen klättrat 86 platser och var efter Strömstad den kommun som klättrat mest i landet.

– På näringslivsavdelningen jobbar vi stenhårt för en positiv utveckling av vårt näringsliv och även politiskt är det ett av tre fokusområden. Svenskt näringslivs undersökning visar att vi har förbättrat oss på alla punkter, i allt från våra kommunpolitikers attityd till företagande till tillgång på kompetens och service. Ett oerhört glädjande bevis på att vi är på rätt väg. Vårt mål är självklart att bli ännu bättre och genom att jobba tillsammans med våra lokala företag för en gemensam utveckling kommer vi att lyckas, säger Peter Palmqvist, näringslivschef på Piteå kommun.

Stark industristad och växande besöksnäring
Piteås näringsliv erbjuder arbetsmöjligheter inom en mängd områden. Kommunen är en stark industristad med två pappersbruk, framstående företag inom bioenergi och flera husproducenter där till exempel Lindbäcks Bygg räknas till de ledande i landet.

– Piteå är en hamnstad med närliggande utvecklingsbara industriområden. Det betyder att vi har kapacitet för etableringar av industrier med stora markbehov som ser fördelar med att ligga hamnnära. Just nu investerar vi rejält för att förbereda nya industritomter, vi satsar för framtiden helt enkelt.

Även inom besöksnäringen har kommunen tagit stora kliv framåt och lockar fler och fler besökare.

– Antalet gästnätter i Piteå har ökat rejält de senaste åren. Aktuella siffror visar att vi ökade med 17 procent under juni månad och Piteå havsbad hade sin tredje rekordsommar på raken i år. Många gillar att komma hit vilket vi såklart är väldigt glada för.

Till Piteå är alla välkomna.

Presenteras av: