Hybrid working formar framtidens arbetsplatser

Pandemin har förändrat hur vi arbetar med helt nya arbetssätt och metoder som har kommit för att stanna. Hybrid working är temat för arbetsplats 2.0 och ett sätt för arbetsgivarna att behålla medarbetarna samt attrahera nya talanger.

– Många företag bygger om sina kontor för att ge plats åt fler ytor för kreativa mötesplatser och erbjuder medarbetarna en mix av arbete på kontor och distans, säger Karin Grom, marknadschef på ACCO Brands Sverige.

En undersökning som ACCO gjort visar att 45 procent av de tillfrågade arbetat på distans sedan början av nedstängningen och att 77 procent skulle vilja fortsätta att jobba hemifrån, berättar Karin Grom.

– Vi ser en tydlig trend kring hybrid working. Förutom kontor och hemmakontor erbjuds även en tredje arbetsplats i mer offentliga miljöer som caféer och kontorshotell. Arbetsgivarna behöver visa hur de möjliggör en bra arbetsmiljö även utanför kontoret. 

Förbättrad ergonomi och smart utrustning
ACCOs undersökning visar att 45 procent inte hade en dedikerad arbetsplats eller gjorde någon förändring hemma under pandemin. 

– Långsiktigt krävs det både förbättrad ergonomi och smart utrustning för att skapa en mer hälsosam arbetsplats. Att sitta rätt hjälper vår hälsa och välbefinnande. Nästan hälften av alla svenskar har värk i axlar, nacke och rygg, ergonomiska hjälpmedel kan förebygga dessa skador. Det är också viktigt att fortsätta arbeta för ökad säkerhet när vi öppnar upp för jobb i offentlig miljö. Det gäller till exempel att GDPR-säkra arbetssätt med hjälp av sekretessfilter på datorn, använda dokumentförstörare och att låsa fast datorn vid bordet.

Pandemin har också medfört att vi vill ha kontorsutrustning som skapar en mysigare miljö på arbetsplatsen. 

– Vi ser att medarbetarna får en större roll gällande utformningen av de nya arbetsplatserna. Med vår breda erfarenhet, våra många varumärken och en stor variation av produkter kan vi hjälpa våra kunder att skapa helhetslösningarna som passar deras image för de olika arbetsplatserna. Vi har även tagit fram färdiga paket med produkter som kan behövas till både hemmakontor eller till att ha med sig vid jobb i det offentliga rummet, avslutar Karin Grom. 

Läs mer om ACCO Brands och våra varumärken

ACCO Brands är en av världens största tillverkare av märkesprodukter inom kontorsprodukter. Våra världskända varumärken inkluderar Esselte®, Leitz®, Kensington®, Nobo®, Rapid®, Rexel® och många andra. Det som driver oss är vår passion för att leverera exceptionellt värde till våra kunder genom att erbjuda unika produkter för framtidens arbetsplats. 

Följ oss gärna på LinkedIn!