Livsviktiga arbetet som gör skillnad på riktigt

En arbetsdag på AISAB, Ambulanssjukvården i Storstockholm AB, är aldrig den andra lik. Här får du som anställd ett livsviktigt jobb med goda utvecklingsmöjligheter och chansen att göra skillnad på riktigt.

– Jag älskar verkligen mitt jobb och jag har aldrig ångrat en dag sedan jag började här, säger Karin Wännman, ambulanssjukvårdare på AISAB.

På AISAB vill man vara det naturliga valet för dig som vill arbeta inom ambulanssjukvården; oavsett om du är ambulanssjukvårdare, sjuksköterska eller specialistsjuksköterska. Samtidigt ligger fokus också på att medarbetarens resa präglas av kvalitet, utveckling och trygghet – från början till slut. Här får samtliga medarbetare som är nya inom yrket en omfattande introduktionsutbildning på tio veckor, som bland annat innehåller A-HLR, AMLS och körutbildning.

– Det är ett fantastiskt och meningsfullt jobb fullt av många olika utvecklingsmöjligheter, säger Karin Wännman, ambulanssjukvårdare på AISAB.

En trygg arbetsgivare
Möjligheten till att utbilda sig vidare inom yrket är något som Karin Wännman berättar är en av de största fördelarna.

– Hos AISAB får vi möjlighet att delta i väldigt många utbildningar och man har chansen att styra lite efter vad man själv vill bli bättre på. Det är en av många fördelar med yrket. Det är ett väldigt roligt och spännande jobb, där ingen dag är den andra lik, säger hon och fortsätter:

– Som en del av Region Stockholm är vi en trygg arbetsgivare med fokus på hög kvalitet.

Arbetet bidrar till högre vårdkvalitet
Tomas Nilsson jobbar som specialistsjuksköterska sedan tio år tillbaka, varav de senaste två åren på AISAB. Titeln innebär att han är medicinskt ansvarig i ambulansen med en utbildning som legitimerad sjuksköterska, samt ytterligare en specialistutbildning inom ambulanssjukvården.

– Vårt arbete bidrar till en högre vårdkvalitet, på många olika sätt. Vi tar bland annat in studenter i arbetet och vi har också en väldigt nära relation med vårt träningscenter där våra utbildningar drivs. Vår kompetens ger oss möjlighet att styra patienterna i vården för att effektivisera vårdkedjan.

Presenteras av:

AISABs vision, att vara ”ledande inom prehospital akutsjukvård”, utgår från vårt verksamhetsuppdrag och Region Stockholms värdegrund.

AISABs verksamheter är viktiga samhällsfunktioner som ska fungera väl dygnet runt årets alla dagar. Med det menas att vi förenar vård, kvalitet, forskning och utveckling i ett ständigt förbättringsarbete som vi självklart delar med oss av till övriga hälso- och sjukvårdsverksamheter.

Ambulanssjukvård är ofta det första, viktiga steget i en vårdkedja. Kraven på att göra rätt bedömningar och behandlingar är mycket höga. Vår strävan är att göra vårt bästa för att leva upp till våra patienters och dess anhörigas förväntningar och att de ska känna sig trygga i våra händer. Vid varje enskilt möte ska patientnyttan vara vägledande för all personal i AISAB.

Läs mer här