Applicon tar sig an de komplexa IT-utmaningarna inom bank och finans

– Inom Applicon har vi såväl teknisk expertkunskap inom IT som djup verksamhetskunskap om våra kunders processer och utmaningar. Den kombinationen av expertis bidrar till att vi är starka på marknaden och kan leverera på den nivå vi gör, säger Martina Gamstedt, projektledare på Applicon.

Applicon arbetar med IT-lösningar och tjänster inom bank och finans. De har djup teknisk IT-kompetens inom såväl .NET, COBOL och SAP/ABAP för att nämna några. Den djupa verksamhetskompetensen ligger i sin tur inom tre verksamhetsområden: kärnbankslösning, kapitalmarknaden och finans­iering & leasing.

På Applicon arbetar såväl utvecklarna som verksamhetsspecialisterna alltid nära kunden.

– Med 23 år i branschen har vi samar­betat med åtskilliga banker och finansföretag i Norden. Vi arbetar med komplexa lösningar och vår styrka är kombinationen av expertis som våra medarbetare besitter. Det gör att vi sticker ut ur mängden och kan skapa bättre digitala lösningar då vi förstår helheten, säger Martina Gamstedt.

”Kompetens, engagemang och prestigelöshet”
Martina har varit på Applicon sedan år 2011. Hon har arbetat som projektledare i flera stora leveranser, bland annat mot två av Sveriges 10 största banker.

– Vi är ett väldigt tight team vilket är speciellt för ett konsultbolag. Som anställd på Applicon kommer man nära sina kollegor och får möjligheten att jobba med många kompetenta medarbetare inom flera olika områden.

Martina berättar vidare att det finns goda utvecklingsmöjligheter inom organisationen.

– Det lilla företaget gör att du har stora möjligheter att påverka din vardag och komma med förslag på hur bolaget och dess tjänster kan utvecklas.

Presenteras av:

  • Vi är ett bra gäng och har kul ihop!
  • Under våra 23 år har vi samarbetat med åtskilliga banker och finansföretag i Norden.
  • Vi är 50 medarbetare (34 % kvinnor och 66 % män) med bred erfarenhet av bank-, finans- och affärsprocesser, förvaltning, systemutveckling, implementation av standardsystem samt anpassning av internationella banksystem för de svenska och nordiska marknaderna.

Läs mer här