Från vänster: Safeboard® - Plastfri förpackning med optimalt produktskydd. Och Boardio® - Kartongbaserad, kostnadseffektiv förpackningslösning som kan ersätta plast- eller metallburkar.

Hållbara förpackningar skapar framgång

Svenska AR Packaging är en ledande leverantör av förpackningslösningar för livsmedel, kosmetik, konfektyr, food service, tobak och läkemedel m.m. Koncernen utvecklar kreativa kartongbaserade och flexibla förpackningslösningar som hjälper dess kunder att nå framgång och möta de ökande behoven av miljöanpassning.

AR Packaging är ett av Europas ledande företag inom förpackningsindustrin med en nettoomsättning på cirka 10 miljarder kronor, 5500 anställda och 27 fabriker i 13 länder, varav huvudkontor och fyra fabriker finns i Sverige. Med sin stolta historia i Åkerlund & Rausing har man snart hundra år på nacken med en stor pool av kunskap och erfarenhet från ledande förpackningsspecialister över hela världen.

Unik produktportfölj
Under 2020 har koncernen samlat alla tidigare varumärken under ett namn, AR Packaging, och har därmed ett unikt brett produkterbjudande av innovativa kartongförpackningar, flexiblA barriärmaterial, tråg, bägare, etiketter och förpackningssystem med både material och förpackningsmaskiner. Utbudet ökar ständigt och en mängd avancerade tillverkningsmetoder gör det möjligt att uppfylla kundernas allt högre krav på varumärkesskydd, marknadsföring och premiumisering.

Hållbar innovation med morgondagen i åtanke
Det globala fokuset på hållbarhet har blivit den stora trenden som driver förändring i dagens förpackningsindustri. Genom ett nära samarbete med kunderna kan företaget utveckla nya lösningar som uppfyller deras krav på ett optimerat ekologiskt avtryck. Men det handlar om mer än att bara lösa dagens utmaningar. En mer hållbar framtid innebär att hitta de problem som kunderna ännu inte har upptäckt –  och förvandla dem till nya möjligheter.

AR Packaging är stolta över att kunna erbjuda ett brett utbud av innovativa lösningar som utnyttjar förnybara och återvunna material fullt ut samt optimerade processer som resulterar i tunnare, tätare och lättare förpackningar med minimalt avfall.

Läs mer om AR Packaging på ar-packaging.com och följ dem på LinkedIn.

Det nya AR Packaging bygger på årtionden av marknadsledande erfarenhet över hela världen och förenar olika kompetenser och specialiserad kunskap för att hjälpa dess kunder att nå framgång med förpackningar. Läs mer om företagets resa och hur det kontinuerligt har omdefinierat ”the next big thing” inom förpackningsbranschen.