Så lätt skapar du trygghet och får sinnesro – med smart och enkel hemövervakning

Kameraövervakning förebygger brott – och är därför ett bra val för den som vill få sinnesro och skapa trygghet.
Men kameraövervakning kan också skapa sinnesro i mer vardagliga situationer, som att veta att barnen på studsmattan inte skadar sig eller att man faktiskt släckte ljusen på matbordet.

– Många oroar sig i onödan. I dag är det både enkelt och billigt att övervaka sin bostad med kameror. Det kommer att underlätta i vardagen och ge sinnesro, säger Mikael Sjöblom, Senior Nordic Sales Manager på Arlo.

Otrygghet är ett problem för många. Tidningsrubriker om ökad brottslighet och inlägg på sociala medier om skumma typer som synts i bostadsområdet kan skapa en känsla av oro. Att kameraövervaka sitt hem är en av de mest effektiva metoderna för att motverka inbrott.

Men oro är inte bara kopplat till brottslighet. Många, helt normala vardagssituationer kan också störa sinnesron. Glömde jag att stänga balkongdörren nu när ovädret drar in? Är spisen på? Har barnen kommit hem från skolan? Kommer vi kunna köra fram till vår fjällstuga eller är det för mycket snö sista biten?

Istället för att ringa och be grannar rycka in, kan man lätt skapa sig trygghet och få en förståelse för hur situationen är genom att skaffa kamerabaserad hemövervakning.

Professionella kameror utvecklade av säkerhetsproffs
Arlo är Europas ledande märke inom kameraövervakning, och en del av Verisure, en ledande leverantör av övervakade larm. Många av Arlos kameror kan enkelt integreras med ett befintligt larm från Verisure.

– Med Arlos kameror kan du vara säker på att få säkerhetsutrustning från ett professionellt säkerhetsföretag. Vi har fått flera utmärkelser för våra kameror och vår trådlösa dörrklocka, säger Mikael Sjöblom.

Kamerorna är väldigt enkla att installera och man är igång på under 10 minuter. I Arlos app följer man enkelt instruktionerna för både montering och ihopparning med kamerorna.

– Det har aldrig varit snabbare och enklare att installera hemövervakning, säger han.

Man kan enkelt välja om man vill ha en eller flera kameror, och placera dem både inomhus och utomhus på strategiskt valda ställen för att med så få kameror som möjligt få en så god överblick man kan.

– Bor man i en lägenhet så kanske en inomhuskamera räcker och är ett bra alternativ till ett hemlarm. Har man en villa med tomt kanske man vill ha både inomhus- och utomhuskameror. Vi har hela spännvidden, inklusive trådlösa kameror och kameror med upp till 180º vidvinkel-vy, säger han.

Kan lära kameran när den ska larma
Kamerorna har flera smarta funktioner. När något rör sig filmar de och skickar en avisering till ägarens mobiltelefon som kan se på skärmen vad som pågår. Eftersom man inte vill få en avisering vid onödiga larm, som när en katt gått över tomten, kan systemet lära sig att se skillnad på till exempel djur och människor, och bara larma när en människa är i kamerans blickfång. Dessutom kan kameran lyssna efter brandlarm och notifiera ägaren om någonting skulle hända.

– Det här är ett högkvalitativt system som ökar säkerheten, skapar sinnesro och som är helt anpassat till det framtida, smarta, trygga och praktiska boendet, avslutar Mikael Sjöblom.

Läs mer på www.arlo.com/en_se/home

 

Om Arlo – Europas ledande varumärke för övervakningskameror
På Arlo tror vi att ett övervakat utrymme är ett säkrare utrymme. Därför skapar vi självinstallerade övervakningssystem som skyddar och ger dig kontroll över ditt hem. Våra prisbelönta säkerhetskameror, strålkastarkameror och dörrklockor med kamera drivs av patenterad AI-teknik för att snabbare identifiera hot samt låta husägare reagera snabbare