Curanten i Sickla tar ett helhetsgrepp kring vård och hälsa

Atrium Ljungberg är en av Sveriges största fastighetsägare. Bolaget finns på Sveriges största delmarknader i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala och fokuserar på att äga och utveckla långsiktigt hållbara och attraktiva stadsmiljöer. Sickla i Nacka är ett av de områden som Atrium Ljungberg har utvecklat under många år.

– Vår idé är att bygga stadsdelar som innehåller allt man behöver för att lösa livspusslet. Sickla är ett bra exempel på detta. Nu stärker vi också utbudet inom vård och hälsa. Med Curanten, som kommer att vara färdigbyggt under hösten 2020, samlar vi allt som är vård- och hälsorelaterat i ett och samma hus, säger Håkan Hyllengren, Atrium Ljungbergs affärsutvecklingschef för Sickla.

Utvecklar hela stadsdelar
Sickla har redan idag ett väl utvecklat serviceerbjudande och stadsdelen växer. Under kommande tio år kommer platsen fortsätta att utvecklas till en tät och blandad stad med tunnelbana, rikt kulturliv, fler arbetsplatser och bostäder. Inom det närmsta året färdigställs många projekt. Bland annat invigs det första bostadskvarteret på Nobelberget med 68 lägenheter, förskola och kontor. Vid Marcusplatsen i centrala Sickla byggs Tapetfabriken, ett Clarion Collection Hotel, som invigs under våren 2021.

Curanten – hälsohus i strategiskt läge
– Med Curanten skapar vi en hälsodestination. Här samlas inte bara aktörer inom primär- och specialistvård utan också verksamheter med fokus på hälsa i förebyggande syfte, till exempel gym och restauranger med hälsosam mat. Genom att samla flera aktörer på en plats skapas synergier och bättre förutsättningar för samarbeten. Just nu pågår dialoger med många spännande aktörer som med sin verksamhet kan bidra till att stärka helheten, säger Håkan.

Curanten är placerad på Sicklas mest centrala plats med den bästa tillgången till kollektivtrafik och parkering, precis invid Sickla station. Curanten ligger i direkt anslutning till tvärbanan, saltsjöbanan, bussar och den framtida tunnelbanestationen.

– För oss var läget av Curanten a och o när vi påbörjade projektet. Det ska vara lätt att ta sig dit från stora delar av Stockholm, säger Håkan.

Långt ifrån en traditionell vårdmiljö
Arkitektur och design är viktigt för att skapa trivsamma platser och i Curanten är det ett betydande inslag. Exteriört är byggnaden täckt med cortenför att passa väl in i Sicklas industrimiljö med kringliggande tegelbyggnader. Invändigt går tanken till en varm och ombonad miljö som särskiljer sig från en traditionell vårdmiljö.

– Ambitionen med projektet är att skapa en miljö som utstrålar varmt omhändertagande och hälsa, ett anslag som känns redan i entréhallen. Man rör sig över ett varmt kalkstensgolv omgiven av mustigt blågröna väggar. I fonden finns ett två våningar högt skogsmotiv i keramik som leder uppmärksamheten vidare till den centrala ljusgården, berättar Hans Birkholz, arkitekt på Byrån för Arkitektur & Urbanism.

Presenteras av: ISR AB

Atrium Ljungberg äger, utvecklar och förvaltar fastigheter i Sveriges tillväxtorter. Vi utvecklar attraktiva stadsmiljöer med ett blandat innehåll såsom kontor, handel, boende, service, kultur och utbildning. Det är så vi skapar stadsdelar där människor väljer att vara, idag och i morgon. Läs mer på www.al.se

Curanten planeras stå klart hösten 2020 och kommer att omfatta nästan 12 000 kvadratmeter.  Några av verksamheterna som kommer att finnas i Curanten är Sickla Hälsocenter, ALVA Barnklinik, GHP Specialisttandläkarna Nacka, Kronans Apotek och Reload Superfood Bar. För mer information kontakta David.Jangvad@al.se eller läs mer på www.curanten.se