Så vet du att ett företag bidrar till en hållbar framtid

Ett företag som vill vara attraktivt både för kunder och investerare behöver bidra till en hållbar utveckling. Men det är inte helt enkelt för konsumenter och kunder att avgöra hur hållbara företagen egentligen är. BillerudKorsnäs har valt att låta sig utvärderas av en av världens mest omfattande investeraranalyser inom hållbarhet – Dow Jones Sustainability Index av S&P Global och resultatet visar att de är ledaren när det gäller hållbarhet inom sin bransch.

BillerudKorsnäs är ett svenskt innovativt pappersindustriföretag som tillverkar förpackningsmaterial i papper och kartong, med missionen att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Två år i rad har BillerudKorsnäs blivit utnämnd till ett av världens 10% mest hållbara bolag, samt till världens mest hållbara bolag inom sin bransch, Containers & Packaging.

Bakom analysen står S&P Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som årligen skickar ut förfrågningar till ca 4 500 börsnoterade bolag i hela världen, om att rapportera in en mängd olika indikatorer kopplade till ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet*. DJSI startade redan år 1999 med syfte att hjälpa investerare identifiera de mest hållbara bolagen att inkludera i sina portföljer.

Flera svenska bolag rapporterar årligen till DJSI, men BillerudKorsnäs är det enda svenska företag som placerat sig på första plats inom sin bransch**.

– Vi är väldigt stolta över att vi kan säga att BillerudKorsnäs är ett av världens mest hållbara företag och hänvisa till utvärderingen. Dels kan vi visa våra kunder att vi täcker in ett stort antal viktiga hållbarhetsutmaningar i vårt arbete, dels är det en god hjälp i vår egen resa, säger Malin Ljung Eiborn, hållbarhetsdirektör på BillerudKorsnäs.

Några av de områden där BillerudKorsnäs har presterat extra bra är inom klimatfrågan, hållbarhetsarbete i leverantörskedjan samt utveckling av medarbetare. Men hållbarhetsarbete kräver ett ständigt förbättringsarbete.

– Vi utvecklas som företag när vi tar in kraven som omvärlden ställer på oss; vad världen behöver, vilka samhällsutmaningar vi kan lösa och inte bara utgår från vad vi helst vill göra, säger Malin Ljung Eiborn.

________________________________________________
*   https://www.spglobal.com/esg/csa/indices/djsi-index-family
** https://www.spglobal.com/esg/csa/csa-resources/industry-leaders

Om BillerudKorsnäs hållbarhetsarbete

  • Erbjuder 100% biobaserade och förnybara förpackningsmaterial som kan ersätta plast.
  • Använder 97% biobränsle i sin produktion och bara 3% fossila bränslen.
  • Transporterar tre fjärdedelar av alla produkter till kund med tåg och sjöfrakt.
  • Utnämnt till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

www.billerudkorsnas.com