”Uppstickaren med ett stort sortiment av energibesparande produkter”

Bolindo.se är en uppstickare på byggmaterialmarknaden och vänder sig såväl till den entusiastiska hemmafixaren och den framåtriktade bostadsrättsföreningen som den professionelle hantverkaren. Med ett brett sortiment, konkurrenskraftiga priser, snabba leveranser och en väl utvecklad kundservice har de lyckats växa när resten av branschen har backat.

Förra året minskade e-handeln inom byggmaterial med -17%, men Bolindo, som startades 2018, har ökat sin omsättning varje år, förra året med hela +22%. Till skillnad från många av sina konkurrenter, som ofta ägs av stora koncerner, är Bolindo ett mindre entreprenörsdrivet företag.

– Vi har väldigt bra samarbete med våra leverantörer och har alltid en stabil tillgång till produkter. Det, i kombination med konkurrenskraftiga priser och vår personliga kundservice är våra framgångsfaktorer, säger Tomas Ekström, vd och en av företagets grundare.

Produkter inom energibesparing är en av storsäljarna. I tider av dyr el är det många husägare som försöker få bättre kontroll på energiåtgången. Efterfrågan har den senaste tiden ökat rejält för värmepumpar, ackumulatortankar, varmvattenberedare, belastnings- och effektvakter samt radiatorer. Återbetalningstiden är många gånger endast några år.

Företaget har höga ambitioner när det gäller fortsatt utveckling, både omsättningsmässigt, och i utvecklingen av e-handeln. Med bibehållet fokus på hög servicenivå och nöjda kunder.

Satsningen på en personlig kundservice där samma person har hand om ett ärende, från order till leverans, har skapat stark kundlojalitet.

– Vi tar oss tid att lyssna på kunderna och oavsett vad kunden har för problem, stort eller litet, så ska vi hjälpa dem på bästa sätt, säger Ulrika Johansson, kundserviceansvarig.

Här kan du läsa mer

Bolindo.se erbjuder byggmaterial till hemmafixare & proffs via ett brett sortiment av kända kvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser.

Bolaget grundades av personer med olika erfarenheter från bygg- och energibranschen och har haft en kraftig ökning år från år. kundservice@bolindo.se 010-252 52 70