Så bygger vi hyresrätter med överkomliga hyror

Går det att kombinera de bästa bostäderna med den högsta förvaltnings­kvalitén samtidigt som man har Sveriges kanske lägsta nyproduktionshyror? Javisst!

Botrygg är hyresvärden som jobbar stenhårt för att kunna erbjuda våra hyresgäster ett högkvalitativt boende till överkomliga hyror. Något som vi bevisligen klarar av då vi prisats för såväl Sveriges högsta förvaltningskvalitet* som landets bästa bostäder**, och detta gör vi samtidigt som vi klarar av att hålla en hyresnivå som ligger under den som erhålls via det statliga investeringsstödet.

Botrygg har sedan bolaget grundades 1981 profilerat sig mot att bygga och förvalta hyresrätter för alla, även i centrala lägen. Något som blivit viktigare för varje år som går då hyrorna i nyproducerade hyresrätter skjutit i höjden.

På Botrygg bygger vi våra fastigheter i egen regi med egna hantverkare. Företaget är uppdelat i två affärsområden, produktion och förvaltning.  Dessa samverkar tätt för att kontinuerligt ta tillvara de erfarenheter vi lär oss av att förvalta våra hus. De kunskaperna använder vi sedan till att ytterligare förfina våra nya fastigheter. Genom att vara med och detaljstyra hela processen bygger vi upp ett fastighetsbestånd med en långsiktig kostnadseffektiv förvaltning med låga drift- och underhållskostnader. Då vi bygger i egen regi med egen personal skär vi bort mellanhänder och pressar kostnaderna samtidigt som vi säkerställer en hög kvalitet.

För att kunna åstadkomma hyresrätter med låga hyror krävs ett nära samarbete mellan kommun och hyresvärd. När vi jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål och sätter sig in i varandras förutsättningar så är det mesta möjligt. Det går att lyckas, det har vi bevisat flera gånger om. I såväl Göteborg, Tyresö och Örebro utvecklar vi hyresrätter som kommer att ha en lägre hyresnivå än den som erhålls om det statliga investeringsstödet nyttjas.

Vill du veta mer om hur vi tillsammans kan bygga fler hyresrätter med överkomliga hyror så är du välkommen att höra av dig till oss.

Presenteras av: