Hampus om projektverktyget: ”50 procent mer effektiva nu”

Svenska Bygglet har utvecklat ett digitalt verktyg åt byggbranschen som ger full kontroll över alla moment – från offert till faktura och uppföljning. Byggföretaget Lindqvist Engström har använt tjänsten i drygt fyra år och Hampus Engström, projektledare, beskriver hur det effektiviserat verksamheten med 50 procent.

Bygglet är ett webbaserat verktyg som via mobil eller dator ger små och medelstora byggföretag direkt koll på alla moment i ett projekt – från offert till uppföljning.

– Det gör att vi kan hålla koll på rapporterad tid, kolla upp materialkostnaden för ett tidigare projekt och dessutom skapa och skicka en offert direkt vid ett kundbesök, säger Hampus Engström, användare av Bygglet.

Ger förbättrad kommunikation
Det menar Hampus för med sig en rad fördelar. Han nämner också hur Bygglet förenklar kommunikationen mellan beställare, arbetsledning och hantverkare – en annars stor utmaning för byggbranschen.

– Våra hantverkare kan ringa upp kunder och kontaktpersoner direkt i systemet. De kan även snabbt och enkelt få svar på vad som ingår i offerten för varje enskilt projekt och moment.

Han beskriver hur Bygglet även förbättrar förutsättningarna att bedriva lönsamma och vinstdrivande projekt.

– När vi inte använde oss av Bygglet fick jag veta hur vi låg till ekonomiskt först vid varje årsbokslut. Jag kunde bara gissa mig till hur det gått i alla projekt under året. Nu kan jag göra löpande avstämningar och se exakt hur det går i alla projekt eftersom jag får en översikt av rapporterade timmar och leverantörsfakturor. Det gör att jag kan se vad som är mest lukrativt med möjlighet att styra om verksamheten.

”Medarbetartrivseln ökar”
Hampus bedömer att användningen av Bygglet har gjort verksamheten 50 procent mer effektiv – men menar inte att det digitaliserat bort den personliga kontakten.

– Det gör snarare att vi kan bli mer effektiva när vi väl träffas. Till exempel slipper våra hantverkare använda sig av handskrivna anteckningar och förvara dem i ett tillfälligt kontor i bilen tills de har kommit tillbaka till kontoret där allt administrativ traditionellt sett sköts. När allt grundläggande finns på plats med full kontroll över alla projekt tror jag också att medarbetartrivseln ökar, avslutar han.

Presenteras av:

Bygglet AB är ett IT-företag/mjukvaruföretag som utvecklat ett webbaserat verktyg för projekthantering inom bygg och hanterar alla moment från offert till faktura och uppföljning.

Bygglet lanserades i februari 2011 och har sitt huvudkontor i Göteborg. På sju år har företaget vuxit från 2 till 35 anställda i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Bygglets vision är att vara marknadsledande i Sverige med ett system som ligger i framkant och erbjuda sina kunder förstklassig support.

Läs mer här