Byggmax kombinerar lågt pris med höga hållbarhetsambitioner 

Byggmax ambition är att vara både bäst på låga priser och bidra till ett mer hållbart samhälle. För Byggmax är det viktigt att alla har råd att bygga och renovera utan att oroa sig för klimat, miljö eller förhållandena för de som producerar byggvarorna.  

Byggmax säljer byggvaror för alla hemmets projekt, bland annat virke, golv, gips, cement, fönster, dörrar och färg som passar alla hemmafixare oavsett nivå. Ambitionen är att ge alla hemmafixare chansen att förverkliga sina drömprojekt. Därför jobbar Byggmax kontinuerligt med att hålla nere priserna.Byggmax affärsidé handlar om att erbjuda byggvaror till bästa möjliga pris, alla dagar i veckan. 

–För oss är det viktigt att alla har råd att bygga och renovera utan att oroa sig för klimat, miljö eller förhållandena för de som producerar byggvarorna. Bygghandelsbranschen har hittills inte legat i framkant med sitt hållbarhetsarbete, men vi på Byggmax har en hög ambitionsnivå och hoppas kunna inspirera även andra att bli bättre, säger Mattias Ankarberg, vd på Byggmax. 

Gör det enkelt att bygga och renovera hållbart
Han betraktar Byggmax hållbarhetsarbete som ett viktigt samhällsansvar och anser att det till stor del är byggvaruhandelns ansvar att erbjuda sina kunder schyssta produkter som gör det möjligt att bygga och renovera på ett hållbart sätt. Byggmax har jobbat mycket med att minimera energiförbrukningen i sina butiker, LED-belysning har installerats i merparten av kedjans butiker. Man har dessutom lyckats minska andelen tryckt papper med 50 procent sedan 2010.  Det trä som säljs i Byggmax butiker kommer från lokala sågverk och mer än 90 procent av det golv som säljs är hållbarhets certifierat (FSC/PEFC). 

 –Vi visar att det är möjligt att kombinera lågt pris med högt ställda hållbarhetsmål. Vi har redan kommit en bit i vårt hållbarhetsarbete, vi har exempelvis minskat våra koldioxidutsläpp med 28 procent sedan 2009. Vi adderar kontinuerligt nya miljövänliga produkter till vårt sortiment och har flyttat stora delar av vårt transporterade gods från lastbilar till sjöfrakt, säger Mattias Ankarberg. 

Läs mer om Byggmax här

Presenteras av:

Byggmax startades 1993 och har totalt 162 butiker i tre länder. 109 anläggningar finns i Sverige, 42 i Norge och 11 i Finland. Företaget omsatte drygt 5,1 miljarder kronor år 2018 och fortsätter att expandera kraftigt. Sedan starten har Byggmax affärsidé varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet. Byggmax har ett så kallat drive-in-system i alla butiker så att kunderna kan ta med bilen och lasta på sina varor direkt. Detta gör det enkelt och effektivt för kunden att handla, framför allt tyngre byggvaror.