Allmänläkaren om sjukvårdsförsäkringar: “Vi vill vara en stark partner inom hälsa”

Olika former av sjukvårdsförsäkringar blir allt vanligare, i hela landet och inom alla yrkesgrupper. Det är ett system som fungerar väl för sin målgrupp, menar Zaklina Milenkovski, VD för Capio Medicinskt Centrum och specialist i allmänmedicin.
– Vi får väldigt fin feedback från våra patienter och samarbetspartners. Det gör mig otroligt stolt över vår verksamhet och hur vi jobbar.

Capio Medicinskt Centrum är en allmänmedicinsk mottagning i hjärtat av Stockholm. Här jobbar läkare med specialistkompetens och lång klinisk erfarenhet, och bland patienterna finns en stor variation – både yrkesmässigt och geografiskt.

– Vi vill vara en stark partner i hela sjukvårdssystemet, oavsett vem som behöver vår hjälp. Många företag har just privata sjukvårdsförsäkringar för att den anställda ska få vård snabbt, och kunna fortsätta jobba, säger Zaklina Milenkovski.

Det medicinska behovet styr
Zaklina började på Capio Medicinskt Centrum år 2019, efter en lång yrkesbana där hon testat på både det privata och offentliga. I sin nuvarande roll känner hon en frihet i att ingen ifrågasätter det medicinska beslutet och hon tillåts göra det hon gör bäst – att vara allmänläkare.

– Vi behöver hitta orsaken till symptomen. Att vara allmänläkare är som att vara detektiv, det är humaniora och naturvetenskap på en och samma gång, säger hon.

På mottagningen utreds och behandlas några av våra vanligaste sjukdomar och åkommor, som hjärt- och kärlsjukdom, diabetes, stress och sköldkörtelproblematik.

– Det är alltid det medicinska behovet hos patienterna som står i fokus. Det är det som driver hur vi arbetar, berättar Zaklina.

Patienten i fokus
Capio Medicinskt Centrum samarbetar med de flesta försäkringsbolag, men det går också att söka vård privat eller som företag. I nära anslutning till mottagningen finns laboratorium och röntgen, allt för att kunna erbjuda ett smidigt och tryggt vårdbesök. Och mottagningen har höga patientnöjdhetssiffror.

– Vårt mål är att ta hand om människor så som man vill att någon ska ta hand om ens mamma, syster eller barn. Har man det fokuset tappar man inte bort sig, avslutar Zaklina Milenkovski.

Läs mer om Capio här

Capio Medicinskt Centrum, tidigare GHP Medicinskt Centrum, bildades sommaren 2018. Mottagningen har nio anställda. Samtliga läkare är erfarna specialister i allmänmedicin. En sjuksköterska och två undersköterskor.

Mottagningen i Stockholm ligger på Rådmansgatan 48, nära bussar och T-bana.
Tel: 08-425 011 50.