Anders Johansson, Försäljningschef på Cisco Sverige inom Offentlig Sektor.

Därför behöver Sveriges skolor ett
”WiFi-lyft”

Vi befinner oss i en tid där digitaliseringen av skolan är mer aktuell än någonsin. Några som vill hjälpa Sveriges skolor att möta framtidens krav är Cisco. Med deras initiativ WiFi-lyftet förbereder de Sveriges skolor att möta Skolverkets krav om att inom en snar framtid genomföra digitala nationella prov. Här är deras guide för att göra sig redo för omställningen.

– Med WiFi-lyftet vill vi se till att skolorna säkrar sina nät och uppkopplingar för att möta kraven på digitala nationella prov. Samtidigt kommer de säkra upp för de ökade krav som kommer ställas på undervisning, som vi i framtiden tror kommer äga rum både i klassrummet och digitalt, berättar Anders Johansson, Försäljningschef på Cisco Sverige inom Offentlig Sektor.

Framtidens hybridklassrum
Även när pandemin är förbi kommer kravet på högkvalitativ och säker distansundervisning kvarstå, menar Anders Johansson.

– Vi ser att skolans digitalisering kommer öka kraftigt, bland annat i och med en ökad krisberedskap där skolan snabbt ska kunna ställa om till distansundervisning. I framtiden lär vi även använda oss mer och mer av digitala verktyg och lektioner kommer bedrivas i en slags ”hybridform” där även elever som inte kan vara på plats i skolan kan få möjligheten medverka på distans.

För att de här ska vara möjligt krävs det att man säkrar sin teknik, det är här Cisco som en världsledande aktör inom IT vill vara en stöttepelare. 

– Med våra tjänster och lösningar kan vi hjälpa skolan bygga upp en säker och effektiv infrastruktur som möter dagens och morgondagens stora utmaningar inom skolan. Det handlar om att uppdatera sina trådlösa nätverk, tänka på cybersäkerhet och vara förberedd, säger Anders Johansson.

  • Cicsos guide till skolan:
    1. Säkra din anslutning – se till att ditt lokala nätverk samt det internet skolan är uppkopplad till har en hastighet på minst 1 GB per sekund.
    2. Uppdatera ditt trådlösa nätverk till WiFi 6.
    3. Tänk på cybersäkerhet – bland annat bör lärarens dator ha tvåfaktors-autentisering.
    4. Testa din digitala infrastruktur – är ni redo för morgondagens digitala nationella prov?

Cisco är världsledande inom IT-infrastruktur och IT-säkerhet och vi är stolta att vår intelligenta plattform kan gynna samhället med våra nätverks, datacenter, säkerhets, och samverkanslösningar, som möjliggör innovation och säker digitalisering.

Läs mer på cisco.se/wifilyftet