Tack vare differentierad undervisning med Clios digitala läromedel får alla elever bra förutsättningarna för lärande.

Digitala läromedel för skolor i framkant

Framtidens undervisning är aktivitetsbaserad och ämnesövergripande. Med hjälp av Clios digitala läromedel får engagerade lärare och nyfikna elever utmärkta förutsättningar till undervisning och lärande.

Digitala läromedel används ofta till passiv träning, när de i själva verket borde integreras med den fysiska undervisningen i klassrummet. Med fokus på aktivitetsbaserad och ämnesövergripande undervisning har Clio i över 15 år skapat digitalt undervisningsmaterial där aktiviteten står i fokus.

– Att använda Clio har förändrat min undervisning. Jag tycker att vi jobbar mycket mer praktiskt än vad vi gjorde tidigare. Jag tycker också att jag hittar mycket fler tillfällen där eleverna får vara aktiva på lektionerna, och jag tycker att de får reflektera mycket mer själva än vad vi har gjort tidigare, säger Caroline Almborg, lärare på Thoren Framtid i Falkenberg.

Möjligheter för alla elever
Clios fokus ligger inte enbart på innovativa tjänster och undervisningsmaterial för lärare. Lika viktigt är att också tillgodose elevernas behov – med målet att ge alla elever bra förutsättningarna för lärande.

– För eleven är möjligheten till differentierad undervisning den största vinsten med digitala läromedel. Tack vare stödtjänster som att få text uppläst eller att omvandla tal till text kan alla elever delta i klassrumsundervisningen, säger Ann-Birthe Overholt Nicolaisen, Senior Product Manager på Clio.

Alltid uppdaterat innehåll
Allt fler svenska skolor upptäcker fördelarna med Clio. Att de hela tiden kan erbjuda aktuellt innehåll i undervisningen bidrar till den starka marknadspositionen.

– Våra digitala läromedel uppdateras löpande så att innehållet alltid är relevant. Till valet nu i höst kommer vi till exempel att lansera helt nytt undervisningsmaterial, säger Ann-Birthe Overholt Nicolaisen.

Clio är ett digitalt läromedel för grundskolan från Bonnier Education. Med fokus på aktivitetsbaserat lärande, stöd för läraren och aktuellt innehåll skapar man innovativa tjänster, differentieringsverktyg och undervisningsmaterial för klassrummet.

Läs mer om Clios nya läromedelsplattform och de åtta nya ämnen som släpps till höstterminen på www.clio.me.