Colivias konsulter täcker upp där sjukvårdens behov är störst

Sex miljoner sjuksköterskor - så många fattas det idag världen över. Med coronapandemin blev det tydligt att det råder stor brist på sjuksköterskor även i Sverige. Bemanningsbolaget Colivia är en aktör som täcker upp där behoven är som störst samtidigt som de vill skapa en flexibel och hållbar arbetssituation för sina konsulter. 

Annica, 54 år, började studera till sjuksköterska som ensamstående mamma till fyra barn. Familjen gjorde upp en gemensam plan och bestämde sig för att få det att fungera. Att arbeta inom bemanning har nästan alltid varit en självklarhet för Annica för att få vardagen att gå ihop och stilla sin nyfikenhet. Med över 20 års erfarenhet som bemanningssjuksköterska arbetar hon idag via Colivia och älskar konsultlivet - erfarenheterna, mötena med nya människor och framförallt känslan av frihet! 

– Jag bestämmer själv hur jag ska jobba. Jag får åka runt i hela Sverige och uppleva nya arbetsplatser. Jag kan till och med välja att arbeta nära mina barnbarn och spendera tid med familjen, säger Annica. 

Annica vaccinerar i hela Sverige
Under coronapandemin blev det tydligt att Sverige behöver fler sjuksköterskor, inte minst specialistsjuksköterskor. En av de som har täckt upp under pandemin är erfarna sjuksköterskan Lena, vars plan var att gå i pension men istället valde att arbeta vidare som konsult hos Colivia. 

– Visst såg jag fram emot att njuta av pensionen men när Corona kom kände jag mig tvungen att rycka in och hjälpa till så mycket jag orkar, säger Lena.

Även Annica som normalt bor i Stockholm har åkt runt på flera olika uppdrag i Sverige under pandemin. Nyligen var hon med och startade upp vaccinationen i bland annat Mariestad, Örnsköldsvik och Katrineholm. 

– Jag kan jobba var som helst i hela Sverige. Om Colivia har ett nytt uppdrag som passar mig säger jag alltid “Ja, vi kör på det, vi åker!” för att samla på mig nya erfarenheter. Ta vaccinationen som exempel, det var jättekul att lära sig något nytt och träffa alla personer som var överlyckliga över att vi var på plats, säger Annica. 

Colivia är Sveriges ledande digitala bemanningsbolag med målet att öka transparensen för både vårdgivare och vårdpersonal. Colivias app samlar vårdens behov på ett ställe och matchar rätt konsult med rätt uppdrag. Genom att kontinuerligt hjälpa vårdpersonal hitta uppdrag som passar deras kompetens och livssituation, kan Colivia få ut ännu mer av de få resurser som finns.

Läs mer här: www.colivia.se

Ladda ner Colivia appen i App Store eller Google Play.