Optimerad strömförsörjning ökar hållbarheten i fastigheter

Teknikutvecklingen inom strömförsörjda produkter går fort. Createc är ett tekniskt indesignföretag med spetskunskaper inom strömförsörjning till utrustning för drift av fastighetsautomation.

– Vi hjälper våra kunder ta fram optimerade strömförsörjningslösningar, säger Robert Nordin, VD på Createc.

Smarta fastigheter med AI-baserade lösningar för drift och underhåll, annan fastighetsautomation, passersystem och belysning har en sak gemensamt: De tekniska produkterna kräver strömförsörjning.

Utvecklingen går framåt och tillverkare tar ständigt fram nya och bättre produkter som förbrukar mindre ström, har smartare styrning, är mer kompakta i storlek och som dessutom är mer kostnadseffektiva.

Createc jobbar med marknadsledarna
På Createc har man under lång tid byggt upp en stor kunskap inom strömförsörjning och dess närliggande produkter och har ett brett nätverk av tillverkare. Tillsammans med kund och tillverkare hjälper man till att föreslå rätt produkt som dessutom uppfyller de regulatoriska kraven.

– Vi utgår i första hand från standardprodukter som bidrar till skalfördelar såsom lägre kostnad och kortare leveranstider för att bara nämna två. Vi kan också tillsammans med våra tillverkare utveckla och ta fram kundspecifika produkter, förklarar Sami Kainulainen, Produkt- och Kvalitetschef på Createc.

De tillverkare man arbetar med är allt från stora världsledande till mindre nischade med spetskompetens.

– Detta ger oss unika möjligheter att kunna erbjuda energieffektiva produkt- och logistiklösningar. På så sätt bidrar vi även till ökad hållbarhet i samhället, avslutar Robert Nordin.

Läs mer om Createc här

Createc Power är en självklar samarbetspartner för dig vid behov av strömförsörjning, styrning och belysning.

Vi levererar optimala lösningar genom vår expertis, erfarenhet och etablerade relationer, och kan skapa unika mervärden både för våra kunder och tillverkare.