Innovativa frisörkedjan Cutters: “Vi tror att allt kan göras lika bra men billigare” 

Ett normalt hår bör toppas ungefär tre till fyra gånger om året – men att underhålla sina toppar kan vara en svårplanerad och inte minst dyr historia. Grundarna av frisörkedjan Cutters såg en bransch som behövde moderniseras och utgå från kundens behov och plånbok. 

Många anser att det är för dyrt att gå till frisören idag. I kombination med en stressad vardag och begränsat med drop-in-tider hos frisörsalongerna blir det dessutom svårt att planera. Men att underhålla sin frisyr ska varken vara tidskrävande eller kostsamt, menar grundarna av frisörkedjan Cutters – där fokus ligger på effektivitet, kvalitet och ett fast pris på 349 kronor. 

– Konkurrens och innovation är viktigt i alla branscher – och så även i frisörbranschen. På Cutters vill vi effektivisera frisörbesöket genom att erbjuda kvalitetsklippningar som inte är lika tidskrävande, säger Ørjan Johnsen, som jobbar som Chief Marketing Officer. 

Ett unikt koncept
Cutters bygger på ett unikt koncept där man genom en app enkelt kan boka in en drop-in-tid så fort som möjligt och alltid till ett fast pris på 349 kronor – oavsett kön eller längd på håret. I appen kan man också se väntetider för alla salonger.  

Tidskrävande tjänster såsom hårtvätt, färgning eller slingning har skalats bort för att fokus ska ligga på professionella hårklippningar till ett fast, rimligt pris.  

Akademi för kvalitativ hårklippning
För att säkerställa en hög nivå på hårklippningarna har Cutters utvecklat en akademi där frisörerna får lära sig tekniker just för att kunna klippa kvalitativt på kortare tid. Och gensvaret från kunderna talar sitt tydliga språk – de har över 9 av 10 i kundscore från över 1,8 miljoner kunder. 

– Vi tror att allt kan göras lika bra men billigare, avslutar Ørjan Johnsen. 

Cutters är ingen vanlig frisörsalong. Vi har ett unikt drop-in koncept baserat på tre faktorer: effektivitet, kvalitet och ett fast pris på 349kr oavsett kön eller längd på håret. Cutters är för dem som vill ha en smartare klippning – när det passar dig. 

https://www.cutters.se/