Reparera, återbruka och återvinn – det är CWS motto

Med sin helhetsservice slår CWS ett slag för hållbarhet i allmänna och offentliga entréer och arbetsplatser.
– Vi tillämpar en cirkulär hållbarhet där vi sluter cirkeln genom att reparera, återbruka och återanvända material, säger Tomas Holmgren, hållbarhetschef på CWS.

Genom individanpassad helhetsservice har CWS snabbt blivit den självklara aktören när det kommer till service och produkter i entréer och hygienutrymmen. Nu vill de även slå ett slag för Miljömattan by CWS – ett servicekoncept som bygger på en matta gjord av återvunnet material som behöver tvättas mer sällan än en vanlig entrématta. Mattan är gjord av mikrofiber tillverkade av Econyl. Econylen är både återvunnen och möjlig att regenerera. Mikrofibrerna har en bra uppsugningsförmåga och torkar snabbt.

– Miljömattan är gjord av Econyl och behöver inte tvättas lika ofta som en vanlig entrématta. Mikrofibrerna och färgen hjälper också till för detta. Inte bara sparar detta på miljön, utan även på ekonomin. Genom att tvätta mer sällan behövs färre transporter och tvättar vilket resulterar i färre utsläpp och minskad användning av resurser, säger Tomas.

Då hållbarhetstänket genomsyrar samtliga delar av produktkedjan har alla produkter och tjänster hos CWS ett hållbarhetsperspektiv – men Miljömattan tar det ett steg längre. Om en vanlig matta till exempel tvättas varannan vecka, räcker det att Miljömattan tvättas var fjärde vecka.

Hållbarhet i praktiken
Utöver detta klimatkompenserar CWS genom företaget ZeroMission, där pengarna går till ett projekt som bevarar och planterar Mangrove-träd i Kenya. Samarbetet med ZeroMission faller under den cirkulära hållbarheten – då inkomsterna från klimatkompensationen möjliggör en ekologiskt värdefull skog.

– Även fast vi självklart vill slå ett slag för Miljömattan, så stannar inte vårt klimatarbete där, utan genomsyrar alla delar i vår verksamhet, fortsätter Tomas.

Förra året kompenserade CWS 50 ton koldioxid för hantering av Miljömattan, i år kommer företaget att klimatkompensera med 75 ton trots att man minskat utsläppen i processerna. Eftersom fler och fler kunder upptäcker Miljömattan så utgör den en betydligt större del av företagets försäljning under 2022 och därmed ökar också klimatkompensationen.

– Då vi räknar ut och kompenserar för den klimatpåverkan som uppstår till följd av tvätt och transport av Miljömattan sluter vi cirkeln och arbetar för ett hållbart samhälle – genom att implementera hållbarhet i praktiken, avslutar Tomas.

 

Med innovativa och hållbara hyrlösningar bidrar CWS till en hälsosammare och säkrare morgondag. CWS erbjuder produkter och tjänster inom områdena Hygiene, Floor Care, Workwear, och Healthcare. Med Miljömattan® erbjuder de en entrématta och ett servicekoncept som gör det enkelt att vara hållbar och cirkulär. Think Circular! www.cws.com