Matteo Mardegan, produktchef på Daikin Sweden. Anders Ax, försäljningschef på Daikin Sweden.

Uppnå bra inomhusklimat – på ett energieffektivt sätt

Att producera värme och kyla för en fastighet kan vara energikrävande och ge ökade driftskostnader. Som pionjär inom värmepumpsteknik har Daikin lösningar som kombinerar bra inomhusklimat med hög energieffektivitet.

Daikin har ett brett utbud av energieffektiva lösningar för att styra inomhusklimatet i olika typer av fastigheter. Centralt i många lösningar är värmepumpstekniken, som kan ge flera gånger så mycket värme som den energi som går åt för att driva processen. Genom så kallad inverterteknik kan processen göras än mer effektivt.

– Vi designar lösningar som sammanför värme, kyla och ventilation i ett ekosystem som skapar optimal inomhusluft, säger Anders Ax, Försäljningschef på Daikin Sweden.

Driftsdata samlas i Daikins molntjänst
Molntjänsten Daikin on Site är ett exempel på detta. Driftsdata samlas in från styrsystemet i realtid och hjälper fastighetsägaren att minska driftstörningar, optimera verkningsgraden och minska onödig energiförbrukning.

– Vi kombinerar tekniskt kunnande med ständig innovation. Våra produkter kan tillhandahålla värme, kyla och ventilation för alla typer av applikationer. Våra molnbaserade lösningar kan optimera de redan energieffektiva enheterna för att prestera som bäst. Det skapar trygghet och de bästa ekonomiska förutsättningarna för kundernas inomhusklimat, säger Matteo Mardegan, Produktchef på Daikin Sweden.

Daikin har högt uppsatta miljömål. Till 2025 ska man minska sina egna koldioxidutsläpp med 30 procent, och till 2030 med 50 procent.

Genom energieffektiva produkter och minskade CO2 utsläpp från produktionen. Daikin utvecklar och tillverkar produkter i och för Europa. Produktionen förstärkts med en ny modern anläggning i Polen 2024 för att uppfylla kyl- och värmebehoven idag och i framtiden.

Läs mer om Daikin här

Om Daikin

Daikin har funnits representerat i Sverige sedan 1969. Företaget säljer värmepumpar, luftkonditionering och luftrenare till både hem, företag och industri.

Daikin Industries Ltd, med huvudkontor i Osaka, Japan, bildades redan 1924. Daikin är börsnoterat och är i dag ett av världens ledande företag inom värmepumpar och luftkonditionering.