Scale HC3 – robust, enkel och lönsam

Varje organisation söker ständigt efter sätt att minska total ägandekostnad för sin IT infrastruktur. Scale HC3 sänker kostnaden både på kort och lång sikt.

– För Scale HC3 gäller ”Less Is More”: det är marknadens snabbaste virtualiseringsplattform och samtidigt den enklaste. Den fungerar som ett väl avvägt och genomtänkt spel, med  fler bollar direkt på mål, mindre dribblande och färre omvägar. Det är vackert väder, grönare gräs, vitare linjer som leder till tydligare mer fokuserat spel, säger Per-Ola Mård, vd på Data Resilience, som är specialiserade på virtualisering.

Efter att ha följt Scale Computing på nära håll sedan 2012 och investerat i utrustning och utbildning förutsåg Per-Ola Mård tidigt den potential och så småningom den mognad som gjorde att de kunde gå ut till kund och inte säga att de skulle lägga till ytterligare saker för att förbättra, istället så kan kunden i och med HC3 ta bort saker.

– Vi tar bort, ersätter och förenklar vilket skapar en miljö som i stort sett är självgående, säger han, och fortsätter:

– Resultatet av en meningsfull teknisk förändring handlar om att få tillbaka tid och inte behöva ägna nätter och helger för att fixa saker. Underhåll av systemet sker dagtid helt utan att störa verksamheten. Scale Computing testar alla delar kontinuerligt och när det väl ligger i kundens system så är allt, så att säga avlusat. En traditionell virtualisering kan ta veckor, vi sätter upp HC3 på 1 timme och 20 minuter. I jämförelse med andra produkter så är Scale Computings HC3-plattform det närmaste man kan komma för att uppfylla kraven på enkel hantering och kostnadseffektivitet.

SIS Swedish Standards Institute samt Tryckerikoncernen Västsvenskt Tidningstryckeri AB, V-TAB genomförde sitt teknikbyte med HC3 från Scale Computing för ungefär 18 månader sedan, med det tydliga målet att minska kostnader och effektivisera IT-infrastrukturen. De funderade på att outsourca sin IT-miljö men valde att satsa på Scale Computing som bygger på en så kallad hyperkonvergerad infrastruktur, HCI, som har den fördelen att den kombinerar server, lagring, nätverkshantering och virtualisering i ett paket som integrerats i förväg och som ger kunden hög säkerhet och kontroll av de egna systemen. Inga licenser hanteras i HC3, allt ingår, och uppgradering av hela systemet sker med ett enda klick i admin gränssnittet: helt utan störning för verksamheten.

– En jämförelse med andra liknande produkter visar att kunderna får betala för en mängd funktioner som de ändå inte använder till skillnad från HC3 som visserligen inte har lika många funktioner men ändå innehåller allt man behöver för både virtualisering, katastrofåterställning och hög tillgänglighet. Det är som en viktväktarkur för er IT, en massa  fläsk som försvinner och du rör dig både fortare och lättare efter en kur HC3, säger Per-Ola Mård.

Det är fullt möjligt att med den nya tekniken göra en mycket snabb utrullning av HC3-kluster på två orter på en och samma dag.

– Vi riktar oss till såväl små och medelstora företag som stora koncerner med geografisk spridning. Där man till exempel  finns på platser där det inte  finns tillgång till lokal teknisk kompetens. En kritisk produktionsort måste ha nära till ett system som fungerar dygnet runt, men som kräver minimal hantering. Med Scale kan du sprida ut HC3 överallt och sedan mycket enkelt säkra hem kritisk information och kritiska system till huvudkontoret. Din virtuella maskin snurrar alltid, från det att du slår på den till en dag om kanske 15 år när du av någon anledning bestämmer dig för att stänga den, säger han. Data Resilience AB har agentur för HC3 i hela Norden och i Baltikum men fokuserar för närvarande på Sverige och man riktar sig till alla branscher.

– De kan vara lokala bankkontor eller livsmedelskedjor, där man måste ha en enkel och säker drift lokalt, och där all data säkras upp mot huvudkontoret. Det kan vara industriföretag som inte vill lägga ut allt i molnet på grund av brister i säkerhet. Eller programutvecklingsbolag som behöver skydda känslig information. Kostnaderna här är förutsägbara och produkten är skalbar. Du kan enkelt lägga till kapacitet i takt med att ditt företag växer. Komplexiteten ökar inte bara för att omfattningen blir större till skillnad från traditionella system som ofta blir allt mer komplicerade i takt med att dessa växer. HC3 är all-inclusive, där kostnaden är förutsägbar och låg: vi reducerar risk och bygger trygghet för kunden, avslutar Per-Ola Mård.

Presenteras av:

Kort om Scale HC3:
Virtualisera: Scale erbjuder marknadens snabbaste, enklaste och mest prisvärda virtualiseringsplattform genom ett komplett 3-noders HC3 kluster med resurser för 40 - 60 virtuella maskiner som inkluderar alla nödvändiga servrar, lagring och virtualisering, inklusive 24x7 premium support.

Förenkla: Scale HC3 är en skalbar och nyckelfärdig infrastruktur som är lika lätt att hantera som en enda server. Designad speciellt för ITgeneralister och perfekt för dem som ännu inte har infört virtualisering på grund av komplexitet och kostnad. ITgeneralisterna erbjuds nu möjligheten till applikationer med hög tillgänglighet till en låg kostnad.

Spara: Totalkostnaden reduceras genom färre enheter och därmed ett minskat behov av el, kyla och kvalificerad och dyr teknisk administration och kompetens. En smart IT infrastruktur som regleras efter verksamhetens behov minskar total kostnad. Det ger mer pengar över till att utveckla verksamheten. Scale HC3 är en helt unik virtualiseringsplattform som är robust, enkel och lönsam.

Läs mer här