Dryft energieffektiviserade Johans 70-talshus

Dryft tar ett helhetsgrepp om energiutmaningen, hela vägen från energianalys till färdig energirenovering, för att energieffektivisera Sveriges villor. Dryft energieffektiviserade Johans 70-talsvilla och hjälpte honom att sänka sin energiförbrukning med över 60 procent.

Boka kostnadsfri energirådgivning och ta reda på vad som kan göras för att få ditt hus energieffektivt!

Elpriserna har fått oss alla att fundera på hur vi kan minska elförbrukningen och energieffektivisera våra hem. De flesta vet att solpaneler på taket och en energieffektiv värmepump hjälper, men många missar att åtgärder som tilläggsisolering, ventilation och smart styrning har minst lika stor effekt.

Dryft tar ett helhetsgrepp kring energieffektivisering av villor. Med erfarna snickare, elektriker, målare, plattsättare, rörmokare och energiproffs under samma tak behövs inga mellanhänder för att energirenovera. Med Dryft får du en helhetslösning med allt från kostnadsfri rådgivning till utförande av energirenoveringen.

Dryft utförde energianalys, åtgärdsplan och energirenovering i Johans villa från 70-talet.

– Vid hembesöket gick Dryft igenom hela mitt hus och förklarade olika energiåtgärder som kunde göras. Jag hade direktverkande el och självdrag – vilket var en dyr historia i vintras. Med värmekamera hittades flera platser i mitt hem som läckte värme, säger Johan, kund hos Dryft.

Dryft inleder med att tillsammans med kunden gå igenom huset och identifiera åtgärder för att minska energibehovet. Därefter lämnas en skräddarsydd åtgärdsplan och offert som visar hur energibehovet minskas, beräkningar på hur mycket det är möjligt att spara i driftkostnader, underlag för lån hos banken och ett förväntat ökat värde på bostaden.

– Åtgärdsplanen gjorde det tydligt att energirenovering var en självklarhet för mitt hus. Jag skulle tjäna tillbaka kostnaden för renoveringen genom en betydligt lägre elräkning, få bättre inomhusklimat och högre värde på huset, säger Johan.

Hos Johan var förslaget att byta till vattenburet värmesystem och installera en luft/vatten-värmepump. Direktverkande el förbrukar lika mycket energi som den genererar i värme, medan en effektiv värmepump genererar 3–4 gånger mer värmeenergi än elen den förbrukar.

En annan åtgärd var att förbättra klimatskalet genom att byta till 3-glasfönster för att hindra huset från att läcka värme, samt att isolera vinden. Till sist var rekommendationen ett bättre ventilationssystem i form av mini FTX-system - ett smart litet system som inte är så dyrt och är smidigt att installera.

Efter åtgärderna har Johans villa fått 60 procent lägre elförbrukning, främst genom att ha förbättrat husets klimatskal i kombination med att ha bytt ut det direktverkande värmesystemet till ett modernt, vattenburet system med värmepump. Efter renoveringen minskade Johans totala förbrukning från 30 000kWh till 12 000kWh, samtidigt som husets värde gick upp rejält.

Läs mer om Dryft här

Vill du energirenovera din bostad? Dryft hjälper dig hela vägen från rådgivning om vad som passar ditt hus till utförd energirenovering och ny energideklaration. Boka kostnadsfritt möte med våra energiproffs redan idag!