Träffsäker bevakningstjänst banar väg för lyckade upphandlingar

Upphandlingar är krångligt och leder ändå inte till goda affärer – eller? Med experthjälp och en smart bevakningstjänst blir det enklare att närma sig den offentliga sektorn. Rätt kunskap i bagaget ger företagare god chans att ro hem långsiktiga och trygga affärer.

När marknaden skakas om kan det vara en god idé att som företagare närma sig den offentliga sektorn – det är en trygg kund som betalar i tid och håller sina avtal, även under lågkonjunktur. Men det kan vara svårt för medelstora och små företag att ta sig an den här affärsmöjligheten och hitta rätt upphandlingar. Här kommer Pabliq in i bilden, ett företag som sitter på stor kunskap och smarta system för digitala upphandlingsprocesser.

– Det finns många myter om upphandlingar, som att upphandlare bara går på lägst pris eller att allting redan är uppgjort på förhand. När företag väl testat att vara med i en upphandling upptäcker de att dessa myter inte stämmer, säger Per Werling, upphandlingsjurist på Pabliq.

Pabliq vill vara en brygga mellan företagen och offentlig sektor, underlätta och förbättra affärerna parterna emellan. Pabliq utbildar sina kunder och håller digitala föreläsningar om hur de kan närma sig upphandlingar och hantera processen på bästa sätt, samt erbjuder hjälp från erfarna konsulter som vet exakt vilka krav som måste mötas och hur anbuden ska formuleras.

Men för att vinna en upphandling måste företagen först hitta relevanta upphandlingar. Ett sätt är att kontinuerligt dammsuga exempelvis hemkommunens eller regionens hemsidor och hoppas att något passande dyker upp. Inte direkt smidigt, och ofta en arbetsuppgift som hamnar långt ner på prioriteringslistan. Pabliq har en tjänst som hjälper företagare att komma över just den där första puckeln.

– Vår upphandlingsbevakning bevakar hela den offentliga sektorn och skickar ut mejl när det dyker upp relevanta upphandlingar. En styrka med vår tjänst är att den kombinerar CPV-koder, som innebär att alla varor och tjänster har en specifik kod, med fritextsökningar. Detta ger väldigt specifika träffar och sållar bort upphandlingar som inte är relevanta för ditt företag, säger Ernest Wessman, vd för Pabliq.

Han menar att affärsmöjligheterna inom offentlig sektor är större än de flesta tror.

– Det finns kommuner i Sverige som har både bostadsbolag, djurpark och flygplats som gör upphandlingar av alla tänkbara saker. Det innebär alltså att väldigt nischade företag också har chansen att vinna och skriva långsiktiga avtal som är extra bra att ha under osäkra tider.

Läs mer

Presenteras av: Pabliq

Fakta om Pabliq

Pabliq är en del av e-Avrop, ett svenskt företag som tillhandahåller kunskap och system för den digitala inköpsprocessen. Utifrån e-Avrops kunskap och ledande position på marknaden lanserades Pabliq för att erbjuda systemstöd och tjänster även till anbudsgivarsidan.

Kontakt: info@pabliq.se, 08 50 11 90 50