En ny division för vård och hälsa 

Människors hälsa är många gånger en kombination av flera variabler. Bra vård och hälsofrämjande åtgärder är några. En enklare vardag och mindre stress är andra. Det har Atrium Ljungberg tagit fasta på när de bygger det nya vård- och hälsohuset Curanten i Sickla, ca 5 km från Slussen. 

Sickla, Nacka kommun och Hammarby Sjöstad växer stadigt. Fler och fler människor flyttar hit och med det växer även behovet av nära och lättillgänglig vård. I Sickla finns ett stort kollektivtrafiknät med Saltsjöbanan, tvärbanan och snabbussar till Nacka och Slussen vilket gör att läget är perfekt för det nya vård- och hälsohuset.

Ambitionen med Curanten är att samla flera vård- och hälsoaktörer som vårdcentral, barnavårds- och mödravårdscentral, tandläkare, sjukgymnaster, dietister och gym under ett och samma tak. 

– Genom att samla verksamheter inom samma sektor vill vi främja nya sätt att samarbeta och möta vårdsökande. Det blir också enklare för den som behöver vård att kanske både besöka läkaren och naprapaten, eller tandläkaren och massören vid ett och samma tillfälle. I markplan finns lokaler för exempelvis apotek eller liknande verksamheter, säger David
Nilsson, uthyrare på Atrium Ljungberg.

Curanten får en inredningsdesign som inte är uppenbart vårdtypisk. Istället möts besökaren av en varm och ombonad entré med en mjukare möblering än vad man kanske förväntar sig. I mitten av huset finns även en gemensam ljusgård för Curantens besökare och verksamheter med möjlighet att stanna till, vänta eller vila ut. 

– Vi vet att många kan känna sig stressade i en fysisk miljö som signalerar för mycket vård, därför har vi satsat extra på att inredningsdesignen ska kännas varm och välkomnande. Även verksamhetslokalerna kommer att vara möjliga att utforma på ett annat sätt, säger David Nilsson uthyrare på Atrium Ljungberg.

Curanten kommer att omfatta ca 8 500 kvadratmeter och står klart hösten 2020. Läs mer på www.curanten.se eller ring David Nilsson på 08-615 89 00

Presenteras av:

Läs mer på:
www.curanten.se