Telefonbåset som skapar effektiva arbetsplatser och lyckliga medarbetare

Om du behöver en plats där du kan få något gjort, vart går du då? Få svarar att de går till kontoret, vilket säger mycket om dagens arbetsplatser generellt. Så hur kan man göra kontoret till en attraktiv plats, dit man med glädje går för att få jobbet gjort?

Samu Hällefors, VD på Framery OY, berättar att arbetsplatsen måste kännas tillgänglig och bekväm för medarbetares vilt skilda behov. Den behöver servera miljöer som främjar kreativitet, innovation och spontana möten likväl som platser för koncentration, samarbeten och reflektion. Morgondagens arbetsplats måste vara flexibel för olika behov.

Genial lösning för öppna kontorslandskap
Framery vill skapa gladare människor, som kan jobba effektivare och undvika frustrationen i att hela tiden bli avbrutna. Grundarna jobbade tidigare på ett företag där chefen ofta gick runt i kontorslandskapet och pratade högt i telefonen. Något som gjorde att alla på kontoret fick svårt att koncentrera sig och färre saker blev gjorda. Inte konstigt då det enligt University of California tar 20 minuter att få tillbaka fokus om man blivit störd och mer än hälften har svårt att koncentrera sig i öppna kontorslandskap.

– Vi fick till slut nog och sa till chefen att han fick sluta upp med samtalen ute på kontoret, varpå han kontrade med att säga ”Skaffa mig ett telefonbås då!”. Vi började göra eftersökningar om det fanns smarta produkter som kunde lösa problemet, men hittade inget. Där och då föddes idén om Framery, som sedan 2010 är lösningen på problemet med störande ljud som avbryter arbetsflödet och koncentrationen med hjälp av portabla, designade och helt ljudisolerade bås för telefonsamtal och möten, säger Samu.

Designat för flexibilitet och effektivitet
De flesta har någon gång befunnit sig i en möteslokal där luften helt tagit slut och energinivån snabbt slagit i botten. Därför är båsen utrustade med god ventilation så att användaren mår bra och känner sig på topp. Designen elegant och genomtänkt med högkvalitativa materialval och ergonomiska detaljer så som eluttag och USB-laddare, plats för bildskärm eller whiteboard, bord och stolar i olika höjder och justerbar belysning.

– Det är omöjligt att höra vad som sägs inifrån eftersom alla bås är helt ljudisolerade. Dessutom kan man välja vilka färger man vill ha ända ner på detaljnivå och designa helt unika produkter som passar på kontoret, berättar Samu.

Det man kommer märka när man använder anpassade mötes- och telefonbås är givetvis att det blir tystare och lättare att koncentrera sig på arbetsplatsen. Men även att exempelvis de oplanerade möten som ofta leder till lönsamma och innovativa beslut får en given plats som inte stör andra medarbetare.

– Våra kunder finns inom alla möjliga sektorer, som inom teknisk utveckling, industrier, kontor, skolor och public service. Gemensamt är att de vill investera i sin arbetskraft och skapa en miljö som är härlig att arbeta i. De allra flesta går till jobbet motiverade att göra sitt bästa och Framerys produkter hjälper dem att hålla fokus uppe hela dagen utan störningsmoment. Samtidigt som de skapar rum för kreativa möten och samtal som måste kunna ta plats utan restriktioner på ljud till exempel, säger Samu.

Presenteras av:

Framery är pionjären och världsledaren inom tillverkning av telefonbås och tysta privata utrymmen för att lösa problem med buller och sekretess i öppna kontorslandskap: Framerys produkter gör medarbetarna gladare och mer produktiva hos dussintals av världens ledande företag, inklusive Microsoft, Puma och Tesla. Faktiskt använder 40 % av Forbes 100-företag Framerys lösningar.

Läs mer här