Eleverna Noah Adayson, Ida Abbas Abdi och klassmentor Josephine Borg på Måsöskolan i Haninge kommun.

Måsöskolan från Haninge kommun historisk vinnare av Vi i femman

Klass 5B från Måsöskolan blev historiska segrare av Vi i femman 2022 då de kammade hem full pott i deltävlingarna. Klassmentor Josephine Borg har hela tiden trott på eleverna och haft höga förväntningar. Ett förhållningssätt som genomsyrar Haninges kommunala förskolor och skolor.

Eleverna Noah Adayson och Ida Abbas Abdi representerade klassen i den legendariska tävlingen, från första deltävlingen till riksfinalen. Bakom deras och klassens framgångar ligger ambitiösa förberedelser som frågesport, nyhetskonsumtion och något klassen kallar för ”Grej of the week”, som innebär att eleverna får studera en viss fråga lite djupare varje vecka. Bra teamwork gjorde också sitt till.

Klassen har stöttat hela vägen till finalen som var lite pirrig, men det var kul att vinna! utbrister de mycket glada segrarna Noah och Ida samstämmigt.

En skola för alla
Josephine Borg peppade eleverna till seger. Hon framhåller att skolans värdegrundshand spelat en viktig roll i förberedelserna men också i den dagliga undervisningen.

– Ledstjärnorna i värdegrundshanden är respekt, ansvar, trygghet, bästa språket och tydliga rutiner. Just trygghet är grunden i allt lärande. Och trygghet skapar vi genom att tro på våra elever, lyssna in dem och bygga bra relationer samtidigt som vi har höga förväntningar, säger hon.

Förhållningssättet rimmar väl med utbildningsförvaltningens ambitioner att vara en skola för alla där alla barn och elever kan nå sin fulla potential.

– Barn och unga som får en god utbildning får också en bra start i livet. Vi har därför växlat upp det systematiska kvalitetsarbetet på senare år och arbetar för att möta varje elev där den befinner sig. Det är viktigt att stödja elevernas nyfikenhet och vilja att lära. Måsöskolan är ett fint exempel på vad som är möjligt när allt det här samspelar. Ett stort grattis till dem och tack till vår personal som gör fantastiska insatser varje dag, säger utbildningsdirektör Henrik Lindh.

I Haninge finns ett brett utbud av både kommunala och fristående för- och grundskolor. Kommunen rymmer också en av landets största och modernaste gymnasieskolor, Fredrika Bremergymnasiet. I sitt förbättringsarbete följer kommunen regelbundet upp hur förskolan och skolan lyckas med att stimulera barns utveckling och lärande.

Läs mer på: www.haninge.se/forskola-och-skola