HeatWork levererar det senaste
inom vätskeburen värme

Vi går mot kallare tider, något som för många byggföretag medför förseningar eller driftstörningar med stora kostnader som följd. Tjäle i marken omöjliggör vissa typer av arbeten, men det finns etablerade metoder för att kunna fortsätta att bedriva sin verksamhet, även vid låga temperaturer.

HeatWork har i flera år förädlat sitt koncept för vätskeburen uppvärmning och upptining. Idag erbjuder företaget mobila värmekraftverk med en mängd olika användningsområden, som en säker och miljövänlig lösning för att möjliggöra entreprenadarbete även på vintern.

- Vår teknologi ger våra kunder den bästa totalekonomin. Fördelarna vi tillhandahåller skapas genom effektiv drift, många användningsområden och hög kvalitet. Alla våra produkter har lång hållbarhet och lämnar minimal miljöpåverkan, säger Jesper Ekstrand, ansvarig säljare på HeatWork.

Spara upp till 80 procent av uppvärmningskostnader
HeatWorks olika mobila värmekraftverk kan användas för allt från tjältining och frostskydd till bygguppvärmning och betongarbete och systemen är både pålitliga och kostnadseffektiva. Exempelvis kan man spara upp till 80 procent av sina uppvärmningskostnader vid användning av HeatWorks system CliWi Byggvärme. Kunderna upplever också stora arbetsmiljöfördelar, såsom rena och dammfria byggnader.

– Vi tar fram lösningar som ger stora fördelar jämfört med traditionella metoder. Till exempel kan man genom enkel planering spara upp till 90 procent av all dieselanvändning samtidigt som man kan använda en mindre rigg och gjuta under öppen himmel, säger Jesper Ekstrand, ansvarig säljare på HeatWork.

Imponerande spetskompetens ger mervärde
En stor del av mervärdet för HeatWorks kunder kommer med företagets imponerande spetskompetens inom uppvärmning. 2017 vann företaget i hård konkurrens det prestigefyllda Byggenæringens Innovasjonspris och hela verksamheten har starkt fokus på innovation och utveckling.

– Vårt mål är att göra förnyelsebar energi till våra kunders förstaval. Därför ställer vi höga krav på oss själva och vår leverans, med användarvänliga innovationer och optimala lösningar för hälso- och miljömedvetna användare. Hösten 2020 kommer flera spännande nyheter, som en HW X2-maskin med en större yta på över 200 kW, och en helt elektrisk byggvärmeprodukt baserad på CliWi-teknik. Detta är vad kunderna efterfrågar, avslutar han.

HeatWork AS fokuserar starkt på service, kvalitet och nära kommunikation med våra kunder. Maskinerna tillverkas i enlighet med europeisk standard och är speciellt utformade för många olika användningsområden: tina upp frusen mark, härda betong, frostskydd, värma upp byggnader, tillhandahålla varmvatten till fjärrvärmesystem, och många fler.

Läs mer om HeatWorks lösningar