Magnus Engervall, Sverigechef för imove.

Prenumerationstjänsten som som ger dig enkel och flexibel tillgång till nya attraktiva elbilar

Tidigare har de enda alternativen för att bli en elbilsanvändare varit att köpa, leasa under flera år eller hyra under ett fåtal dagar. Det har saknats en aktör som ger möjligheten att testa hur det är att leva med elbil under den period man själv känner att man behöver. Lösningen är imoves prenumerationstjänst utan bindningstid.  

Internationellt är konceptet att prenumerera på elbil stort och nu tar imove hem detta till Sverige. Med tjänsten prenumererar du på en elbil 30 dagar i taget utan bindningstid. Försäkring och fria mil är inkluderat i prenumerationen.

– Vi är redo för den elbils-boom som är förväntad under 2021–2022 med en fordonsflotta bestående av de senaste modellerna miljövänliga elbilar. Med vår tjänst får användaren förutsättningslöst testa livet med elbil på ett enkelt och flexibelt sätt. Vi tar hand om allt från service till däckbyte och det går att byta till en annan av våra elbilar eller avsluta prenumerationen när man vill, säger Magnus Engervall, Sverigechef för imove.

Visionen är att alla ska kunna erbjudas möjlighet att bli elbilsanvändare på ett enkelt sätt och med så låga barriärer som möjligt. För många är skiftet från en fossilbil ett stort steg och att man antingen måste teckna en två till tre år lång leasing eller direkt köpa en elbil stoppar många från att ta steget till att börja rulla fossilfritt.

– Enligt våra undersökningar har cirka 80 - 90 procent en bil som drivs på fossila drivmedel och nästan alla skulle vilja gå över till elbil. Länken som saknas är ett enkelt och tryggt alternativ för att testa bytet under ett par månader innan man gör ett större commitment. Vår prenumerationsmodell med att ha en elbil 30 dagar i taget och möjlighet att byta mellan olika elbilar beroende på vilken man vill ha är lösningen för dem, säger Magnus.

Casper Winsnes med sin bil.

Casper Winsnes med familj är kund hos imove sedan lanseringen i början av 2021. Han berättar hur familjen tidigare kört stora fossildrivna bilar men att han efter att provkört elbil under hösten 2020 blev helt övertygad. Det slutade med att familjen sålde alla sina bilar och började leta efter en lösning som skulle göra det enkelt att bli elbilsanvändare, men utan att binda upp sig med en specifik bil eller över en längre tid då bilbehovet, för de flesta, varierar under året.

– Jag hittade imove online och det var väldigt smidigt att komma igång. De erbjuder fria mil och flexibilitet att byta bil när behoven förändras. För mig som early adopter är det också kul att de får in nya modeller som jag kan testa. Vi har faktiskt redan prenumererat på tre olika bilar och bytte nu senast till en VW ID.4 för att ha ordentligt med plats till sommarens längre resor, säger Casper.

Vill du veta mer om imove?

Om oss
* Prenumeration på elbilar
* Flexibelt och 30 dagar i taget
* Lanserat i Sverige februari 2021
* Elbilar från Tesla, VW, Skoda, BMW, KIA, Polestar m.fl. i flottan
* Självrisk vid skada max 4000kr
* Aktiva i Stockholm och Uppsala

Mejl: hej@imove.se 

Besök vår hemsida.