Smart och hållbar framtid från världsledande leverantör av litiumbaserade reservkraftslösningar

Incell International levererar litiumbaserade reservkraftslösningar till telekomnäten. Här balanseras teknik med en förståelse för marknadens behov i en start-up miljö som leder utvecklingen av batteriteknologin framåt.

Incell har omfattande branschkunskap och besitter lång erfarenhet, en anledning till att man idag är globalt ledande inom energiteknik och fjärruppkopplade smarta reservkraftsystem för telekom. I kunderbjudandet finns tre primära värden:

1) Säkert – Elsäkerhet kommer främst genom innovativa och smarta lösningar och redundans. Stöldskydd är också viktigt på många marknader och Incell har flera innovativa lösningar.

2) Enkelt – Det är enkelt att köpa, installera och äga. Smarta system och back-up lösningar möjliggör exempelvis analys och fjärrhantering.

3) Hållbart – Koldioxidutsläppen minskas i många kundfall genom att välja litiumbatterier före blybatterier. Litium har även bättre livslängd och högre energitäthet vilket innebär kostnadsbesparingar.

Internationell arbetsplats
Tekniken rör sig snabbt framåt och Incell växer stadigt. Hela tiden utvecklas och testas nya produkter som sedan distribueras till operatörer, tornbolag samt systemtillverkare globalt från den egna fabriken i Mexiko.

Bolagskuluren är både entreprenöriell och mångkulturell, en internationell arbetsplats där medarbetarna utvecklas och utmanas att växa och göra karriär.

– Vi är en arbetsplats där det händer mycket, alla medarbetare har insyn och är en del av bolagets resa. Vi är pionjärer inom teknikutvecklingen och vet hur man gör stora affärer i vår sektor, säger Peter Wasmuth, CMO på Incell International.

Presenteras av: 

Incell är ett snabbväxande bolag som grundades 2015. Vi utvecklar, tillverkar och säljer smarta litium-jon batterilösningar till kunder inom telekombranschen. Dessa används primärt som back-up för dagens och morgondagens mobilnät. Trots att bolaget är ungt så har vi en gedigen erfarenhet av såväl R & D och internationell affärsutveckling i en snabbväxande miljö.

Antal anställda: mer än 100

Omsättning: ca 50 MUSD 2019

Kontor: Kista-Stockholm (HK), Oskarshamn (R&D), Sundsvall (R&D), Sverige; Dallas-USA (sälj); Jakarta (sälj), Guadalajara, Mexiko (tillverkning)

Läs mer här