Innovativ robotteknik spetsar ditt företags konkurrenskraft

Står ert företag inför en automationsresa eller funderar ni på hur delar av verksamheten kan robotiseras? För att skapa rätt förutsättningar behövs en bra partner och leverantör som kan implementera, programmera och utbilda under resan. 

Yaskawa är världsledande tillverkare av industrirobotar, servomotorer och styrningar. De ger rätt förutsättningar för en kort pay off av automationsinvesteringen. 

– Våra innovativa robot- och automatiseringslösningar kan hjälpa både små och stora företag att effektivisera sin verksamhet och spetsa sin konkurrenskraft både som leverantör och som attraktiv, innovativ arbetsgivare, säger Niklas Richardsson, säljchef på Yaskawa. 

Optimera automationsprocessen med Kollaborativa applikationer och ArcWorld
Det människan kan jobba med kan robotar hjälpa till med. Vanligt är att den jobbar sida vid sida med människan, med de delar som leder till ökad produktivitet och förbättrad arbetsmiljö. Roboten HC10 har en väl integrerad säkerhet och i rätt omgivning krävs varken yttre skyddsanordningar eller mekaniska skydd.

ArcWorld är en komplett färdig robotcell för svetsning. Produkten har öppna lösningar för att man ska kunna komma in och programmera eller byta detaljer i utrustningen. 

– ArcWorld kan rullas in på fabriksgolvet och kan köras igång direkt. Allt är plattformsbyggt och möjligt att flytta med en palltruck, berättar Niklas.

Behovsanpassade och offline-styrda processer
– Vi finns med under hela resan och kan programmera, utbilda och snabbt och enkelt ha produkten redo hos kund. Genom digitala verktyg effektiviseras de anläggningar man har så att de producerar så mycket som möjligt. Dessutom utan att behöva störa produktionsprocesserna med avbrott för analys och implementering, då det görs i en virtuell miljö offline, säger Niklas. 

Presenteras av:

Yaskawa är världsledande tillverkare av industriell automation och robotteknik. Företaget grundades 1915 i Japan och är idag en global koncern med 14 500 anställda på 60 platser i världen.

• En av Top 100 global innovators – För tredje året i rad listar Clarivate Analytics oss som en ledande global innovatör i kategorin Tillverkning & Medicinsk industri.

• 1969 myntade Yaskawa ordet Mechatronics. Vi varumärkesregistrerade ordet, men släppte begreppet fritt för alla att använda.

• 2019 öppnade vi Europas första robotfabrik för Motomanrobotar.

Läs mer här