”Behandla mobila enheter som potentiella säkerhetshot”

Mobila enheter blir en allt vanligare attackvektor för cyberkriminella – ändå saknar 4 av 10 organisationer en lösning för hur man ska begränsa tillgången till känslig data för mobila enheter med kända sårbarheter. Det visar undersökningen Jamf 360 Security Service.

Cyberkriminella blir ett allt större hot mot organisationer och företag – och utan ett bra IT-skydd hotas hela verksamheten.

Jamf specialiserar sig på företaget Apples ekosystem. Den rapport om IT-säkerhet som man nyligen släppte visar att medarbetare i allt större utsträckning använder sina mobila enheter som arbetsverktyg, och närmare hälften, eller 48 procent, av de mobila enheter som klassificeras som sårbara hade tillgång till affärskritiska system som e-post och molnlagring.

– I dag är medarbetare ofta på språng och arbetar i hybrida miljöer. Vi anser att det är väldigt viktigt att ta den här typen av rapport på allvar och att man ska titta på ett bra och grundläggande skydd för organisationens mobila enheter, säger Benny Roth, Systems Engineer på Jamf.

Jamf Threat Defence ger ett bra skydd
Rapporten visar också att 29 procent av alla företag och organisationer år 2021 hade åtminstone en användare som föll offer för en nätfiskeattack. Likaså fördubblades under förra året antalet företag som drabbades av skadlig kod på en enhet utanför det egna nätverket.

Jamf Threat Defence är en säkerhetsplattform som skyddar både mobila och stationära enheter från ett brett spektrum av cyberhot, utan att påverka användarupplevelsen.

– Att lägga till detta viktiga lager av säkerhet och behandla mobila enheter som det hot de utgör är betydligt enklare än de flesta tror, säger Benny Roth.

Med Jamf kan IT- och säkerhetsteam tryggt hantera och skydda de enheter, data och program som slutanvändarna använder utan att störa den avsedda Apple-upplevelsen. Vi tillhandahåller våra kunder teknik som är säker för företaget och enkel för konsumenten - samtidigt som den personliga integriteten skyddas.

www.jamf.com