Unik teknik. När Kolkajens bostadsområde byggs för att möta den ökande befolkningen i Stockholm är Keller Grundläggning med och skapar förutsättningar för en konstgjord ö.

De lägger grunden för en hållbar framtid

Keller Grundläggning går från klarhet till klarhet. Tack vare lång erfarenhet av svenska markförhållanden – och med resurser från en global organisation i ryggen – kan man erbjuda sina kunder geotekniska lösningar i världsklass.

Byggbranschen går för högtryck och infrastrukturprojekten avlöser varandra. Det märks inte minst på Keller Grundläggning. Företaget är specialister på nordiska markförhållanden, samtidigt som man har fördelarna av en global ägare.

– Vi är ett lokalt företag i Sverige som tack vare Keller Group har tillgång till både nya tekniker och spetskompetens. Det gör det möjligt för oss att genomföra bra, lönsamma och hållbara projekt för våra kunder, säger Robert Thurner, vd Keller Grundläggning.

Bred portfölj och många verktyg
Keller Grundläggning har en väl utvecklad maskinpark och kan erbjuda Sveriges största utbud av grundläggningstekniker. Att man till skillnad från de flesta konkurrenterna har en egen konstruktions- och projekteringsavdelning innebär många mervärden för företagets kunder.

Robert Thurner, vd Keller Grundläggning

– Vi har en bred portfölj och många verktyg att jobba med, och vi är duktiga på att tänka utanför ramarna. Och om det någon gång behövs specialkompetens eller en maskin som inte är standard i Sverige, så är mina globala kollegor bara ett telefonsamtal bort, säger Johan Gyllgård, ansvarig för konstruktions- och kalkylavdelningen på Keller Grundläggning.

”Vi brinner för att leverera bra jobb. Att vi har många återkommande kunder är ett kvitto på att vi lyckas.”

Driver utvecklingen framåt
De senaste åren har varit framgångsrika för Keller Grundläggning. Samtidigt som utmanande kundprojekt och nyrekrytering avlöst varandra driver man också den geotekniska utvecklingen framåt, bland annat genom att medverka i flera akademiska forskningsprojekt.

– Branschen kan inte bara fortsätta att bygga likadana infrastrukturprojekt som tidigare, vi behöver utveckla såväl tekniker som hållbarhet och lönsamhet. På Keller Grundläggning sätter vi en ära i att inte bara prata, utan att också agera, säger Robert Thurner.

Läs mer om Keller Grundläggning här

Keller Grundläggning utvecklar och levererar optimala lösningar för geotekniska projekt. Vi är dotterbolag till Keller Group plc, som med över 9000 anställda i mer än 40 länder är världens största geotekniska lösningsspecialist.