Lev i förändring - framtiden är hyrköp av flexibla rum

Behovet av en flexibel kontorslösning med flyttbara rum och väggar har funnits länge men lösningarna har varit kostsamma. På kort tid har Klickbara Rum etablerat sig på marknaden genom att erbjuda hyrköp av mobila väggprodukter och flexibla kontorslösningar. På så sätt har man skapat en efterlängtad frihet för företag i ständig förändring som varken binder upp kapital eller påverkar bolagens likviditet.
– Våra kunder ser nya möjligheter att byta lokaler eller att snabbt skapa nya rum i befintliga lokaler. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett mer hållbart alternativ där våra mobila produkter lever vidare. Tiden för slit och släng är över, säger Daniel D Lägersten, grundare av Klickbara rum.

Allt började med ett behov av snygga golvskärmar som kombinerar design och funktion i en och samma produkt.

- Jag hittade inga bra golvskärmar till mina tillfälliga projektkontor så vi byggde egna där vi kombinerade akustik, ljus och avskärmningen i en och samma produkt. Det visade sig vara fler än jag som hade samma behov och idag är denna golvskärm vår bäst säljande produkt, säger Daniel Dandenell Lägersten, grundare av Klickbara Rum.

Företaget, som började med skärmväggar och golvlösningar, har nu sett marknaden växa och upptäckt vilket oerhört stort behov det finns av att kunna nyttja sina befintliga kvadratmeter –oavsett om man är fastighetsägare eller företag.

”Nya rum i befintliga lokaler”
Att bygga om och renovera är dyrt, skapar problem och är inte direkt klimatsmart. Klickbara rum erbjuder ett ”face-lift” som ett bättre alternativ. En kombination av ny look och en kostnadseffektiv förändring som Daniel hoppas kan få företag och fastighetsägare att förstå värdet av de lokaler de sitter på redan idag.

Ledorden har varit ”nya rum i befintliga lokaler” och affärsidén genomsyras av miljötänk. Ett exempel på detta är de klickbara golv som är gjorda av återvunna bildäck. De är fyra millimeter tjocka, slitstarka och kan läggas på valfritt golv. Klickbara Rum skapar helt enkelt design och tänker flexibelt, klimatsmart och funktionellt.

– När vi breddat vårt utbud med flyttbara väggar och mobila telefonrum har vi kunnat variera befintliga ytor och ändra om i en lokal på kort tid. Vår vision är flexibilitet. Vi vill göra det möjligt för dig att flytta in nya lokaler eller anpassa dina befintliga lokaler utan en omfattande renovering eller investering. Stora eller små företag behöver flexibla kontorslösningar och en trevlig arbetsmiljö. Det är Klickbara kontor, säger Daniel.

Uppskattad innovation
Nyligen fick Klickbara Rum stöd från Almi tack vare sin lösning med mobila väggar och flexibla kontorslösning för hyrköp – något som inte fanns på marknaden tidigare.

- Med Almis innovationsrådgivning har Klickbara rum snabbt positionerat sig som marknadsledande på innovativa lösningar för att skapa nya rum i befintliga lokaler med klickbara golv och mobila väggar. I ett äkta flexibelt kontor ska man inte bara enkelt kunna disponera om ytorna, man ska kunna anpassa det efter företagets ekonomi.

Just hyrköp är ofta lösningen för små och medelstora bolag i förändring. Med en månadskostnad istället för en enskilt stor investering påverkas inte bolagets likviditet i bokslutet. Att hyrköpa öppnar upp en flexibel finansieringsmodell som förändrar hela sättet på vilket företagen nyttjar sina kontor. 

Presenteras av: