Utbildningsfilm i skolan förenklar inlärningen: ”Stöd för både elever och lärare”

Att använda sig av film i skolan är något som växer allt mer, inte minst i takt med en allt mer digitaliserad värld. I snart 20 år har Kunskapsmedia Group tillhandahållit filmer i utbildningssyfte – i dag erbjuder de över 1000 stycken för den svenska skolan.

Hos Kunskapsmedia finns pedagogiska filmer kring allt från andra världskriget, människokroppen till hur enkla maskiner fungerar. Lärande genom film kommer med flera fördelar, förklarar Ola Björemyr, ägare av Kunskapsmedia Group.

– Det är filmer, med tillhörande studiematerial, som fungerar som stöd för både elever och lärare. Som lärare kan det vara ganska svårt att förklara enkla maskiner för 10-åringar. De flesta elever har också lättare att ta till sig information i form av film och bilder. Dessutom kan man enkelt repetera eller förbereda sig hemma.

Filmerna följer läroplanen och är anpassade för specifika målgrupper. Ola Björemyr berättar att en film som visas i tredje klass självklart inte kan vara densamma som en som visas i nian. För de yngre har filmerna bland annat långsammare tempo, tydligare grafik och enklare språk.

– Vi är en del av ekosystemet som jobbar med en mer digitaliserad skola, även om vi bara är en del av helheten. Med över tjugo år i bagaget är vi en digital läromedelsresurs som vi vet är högt efterfrågad, av både lärare och elever, avslutar han.

Läs mer om Kunskapsmedia här

Kunskapsmedia Group består av fyra varumärken; KunskapsmediaSolfilm MediaETS Media och Eduklips. Vi har över 15 års erfarenhet av att arbeta med utbildningsfilmer för skolan. Tillsammans erbjuder vi hundratals filmer och utbildningsklipp inom de flesta skolämnen för grundskola och gymnasium.

Våra filmer är anpassade för att möta läroplanens riktlinjer. De flesta har studiehandledningar som underlättar pedagogernas arbete och finns med svensk undertextning.

Alla våra filmer har institutionella rättigheter (för skolor, organisationer och företag), så visar du film från oss följer du reglerna. Läs mer på www.skolfilm.com.