Jeanette Engdahl, hälsorådgivare på Life.

Med ett brett sortiment och personlig rådgivning vill hälsokostkedjan hjälpa till att stärka folkhälsan

I coronapandemins kölvatten syns en tydlig hälsotrend i samhället, där människor mer och mer värdesätter det egna måendet. Marknadsledande hälsokostkedjan Life vill belysa vikten av att se hela bilden och erbjuder mer än gärna sina kunder individuell rådgivning. – Måendet är som ett pussel och det gäller att få ihop alla bitar. Vi tror på att bygga hälsa inifrån och ut och vill vara en plats dit människor kan vända sig för att rådfråga och börja i rätt ände, säger Jeanette Engdahl, hälsorådgivare på Life.

När samhället så sakteliga börja gå tillbaka till någon form av normaltillstånd igen är det inte helt utan insikter om folkhälsan. För somliga har hemmajobb inneburit en enorm frihet där såväl träning och kost som stresshantering och vila fått plats i livspusslet. För andra har det haft helt motsatt effekt, med minskad fysisk aktivitet, dålig ergonomi, matvanor som förändrats eller en avsaknad av det sociala samspelet man normalt får på kontoret. Isoleringen har då bidragit till en obalanserad livsstil, som haft effekt på hälsan.

– Intresset för hälsa och välbefinnande är stort just nu. Vi ser att vardagen ser annorlunda ut för alla på något vis, och människors livsstil och hälsotillstånd likaså säger Maria Ring, marknadschef på Life.

Tar hänsyn till flera olika hälsoparametrar
På Life ser man att det finns en roll att fylla i samhällets utmaning i att stärka den generella folkhälsan. I deras breda sortiment finns allt från kosttillskott för hälsa, skönhet och träning till naturlig hudvård och hälsosamma livsmedel. Framför allt erbjuder de personlig rådgivning och finns där för kunden under alla faser i livet för att hjälpa till att skapa en balanserad vardag.

– Kosttillskott har många hälsofördelar och fungerar ofta som en bra komplettering till ens övriga livsstil. Men vi tar även hänsyn till fler hälsoparametrar såsom träning, sömn, livsfaser och annat som ska rymmas i livspusslet. Det är viktigt att se till varje persons individuella förutsättningar, säger Jeanette,

Nyfikenhet och öppenhet som utgångspunkt
Varje år genomför Life en stor undersökning bland sina kunder i Norden – Hälsobarometern. I det senaste resultatet framgick det bland annat att det finns en osäkerhet kring vart man ska vända sig gällande sin hälsa. Där vill Life fungera som en trygg guide, någon med kunskapen att kunna navigera och titta på det ur ett helhetsperspektiv.

– Det ska vara en trygghet att träffa någon som kan sätta ihop alla delar. Många som kommer till oss är nyfikna och vill ha inspiration. I våra butiker finns det också en stor öppenhet, vi kan ge råd om allt från livsstil och hur man får ihop livspusslet till olika kosttillskott. Alla frågor – stora som små – är viktiga, menar Jeanette.

– Just nyfikenheten är en god utgångspunkt för att prata hälsa, och det är precis det vi vill. Det är så vi förbättrar folkhälsan tillsammans, avslutar Maria.

Life är Nordens ledande hälsokedja och brinner för varje människas hälsa genom att hjälpa sina kunder att hitta balans mellan kost, motion och vila. Life har 310 butiker i Sverige, Norge och Finland, samt e-handel. I butikerna jobbar utbildade hälsorådgivare som finns tillgängliga för att hjälpa till för en bättre balans i livet. Hos Life hittar du ett noga utvalt och brett sortiment med högsta kvalitet.

Läs mer på https://www.lifebutiken.se/