LINAK gör det enkelt att må bra och prestera på jobbet

Att växla mellan att sitta och stå stärker vår koncentrationsförmåga och prestationsförmåga på jobbet. Forskning visar dessutom att medarbetare som alternerar arbetsposition minst en gång i timmen får en fysisk effekt som överstiger effekten av en halvtimmes promenad efter jobbet.

Fysisk inaktivitet är en av de enskilt största påverkansfaktorerna på vår hälsa. 27 procent av all diabetes och 30 procent av alla hjärtproblem orsakas exempelvis av för lite fysisk aktivitet. Genom att alternera arbetsställning kan man på ett enkelt och smidigt sätt uppnå många hälsoeffekter. Kroppen är gjord för kontinuerlig rörelse under dagens lopp.

–Trots att många arbetsgivare investerat i höj- och sänkbara skrivbord så använder medarbetarna inte alltid dem, vilket förstås innebär att hälsofördelarna uteblir. Vi fokuserar därför mycket på att utveckla motivationshöjande appar och lösningar som gör det enkelt och roligt att använda våra produkter, säger Rikard Johansson, vd på LINAK Scandinavia.

Underlättar människors dagliga arbete för bättre hälsa
LINAK är specialister på att utveckla och designa intuitiva och enkla lösningar som motiverar användaren att alternera mellan sittande och stående, vilket ger stora hälsofördelar under en arbetsdag. LINAK är världsledande på att tillverka kvalitetsprodukter som motiverar användaren att uppnå hälsoeffekter på kontoret. Företagets vision är ”We improve your life”, det vill säga att underlätta människors vardag för en bättre hälsa.

LINAK produkterna tillverkas nära kunderna, de produkter som säljs i Sverige tillverkas i Skandinavien. Det bidrar till att LINAK kan agera som ett lokalt ansvarsfullt företag, trots att företaget är en global aktör. Ambitionen är också att minimera koldioxidavtrycket i tillverkningsprocessen. Målsättningen för LINAK är att företagets produktionsenheter så småningom ska vara självförsörjande på energi och redan idag har LINAK en av Danmarks största solpanelsanläggning.

Lösningar för framtidens smarta arbetsliv
–En tydlig trend är att allt fler kontorsplatser blir uppkopplade. Den enskilde användaren kan exempelvis koppla upp sin smartphone via Bluetooth till kontorsplatsen och variera mellan att sitta och stå enligt ett förinställt personligt schema i telefonen. Vid planering av nya kontor kan det även vara intressant att mäta vilka kontorsplatser som är mest attraktiva och vilka som används mest. Uppkopplade kontor möjliggör även att enkelt växla mellan att sitta enskilt eller i grupp, säger Stefan Rybrink, affärsområdesansvarig för DESKLINE på LINAK Scandinavia.

LINAK kommer att ställa ut på Stockholm Furniture & Light Fair 2020. I företagets monter kan mässbesökarna själva prova på och testa LINAK lösningar för framtidens smarta arbetsliv, exempelvis en höj- och sänkbar lobbybar och andra spännande möbelkoncept.

Presenteras av:

LINAK är en global världsledande aktör inom utveckling och produktion av elektriska linjära ställdonslösningar. Vi är leverantör till producenter inom möbelindustrin, vårdsektorn och övrig industri. LINAK består av 35 dotterbolag med 2400 anställda. Vi bedriver utveckling och hög grad automatiserad produktion i Danmark, USA, Slovakien och Kina.

Läs mer här