Modelon söker drivna ingenjörstalanger för globala utmaningar

Modelon är ett globalt och snabbväxande mjukvarubolag som jobbar med tekniska beräkningar för avancerade produkter och system. Kompetensnivån är mycket hög och man är stolta över att bland kunderna hitta världsledande aktörer inom alltifrån Formel 1-stall, biltillverkare till flyg- och energiindustri. Bolaget står inför en kraftig tillväxtfas och söker enastående ingenjörstalanger som kan vara med och driva utvecklingen framåt. Med en ny molnbaserad produkt för systemsimulering tar Modelon ett framtidssprång.

Att kunna modellera, analysera och beräkna effekt, utfall och prestanda med en simuleringsmjukvara är en avgörande konkurrensfördel för bolag som utvecklar tekniska produkter, vare sig det handlar om elbilar, flygplan eller luftkonditioneringsanläggningar. Modelons lösningar gör det möjligt för kunder att uppnå effektivitet och prestandaökning i sina produkter med hjälp av datormodeller och omfattande datorsimuleringar som komplement och ersättning till mer traditionella utvecklingsmetoder.

– Våra lösningar används av kända och ledande teknikföretag till exempel som stöd för utveckling av och omställning till hållbar teknologi och energieffektivare produkter. Vi är stolta över att som relativt liten aktör vara världsledande inom vår nisch. Med ett fantastiskt gäng och femton år i ryggen lägger vi nu in ytterligare växlar för att förverkliga vår vision om att hjälpa våra kunder att skapa bättre produkter för framtiden, säger Magnus Gäfvert, VD.

Snabb tillväxt skapar karriärmöjligheter
Modelon utvecklar avancerad programvara och hanterar komplexa internationella kundprojekt. Här erbjuds medarbetarna utveckling i en utmanande, snabb, innovativ och modern miljö.

Magdalena Axelsson jobbar som projekt- och teknisk ledare och har under sina fyra år på bolaget jobbat i flera internationella kundprojekt med implementering av kundanpassade lösningar och verktygskedjor, samt expertsupport inom till exempel numerik.

– Jag har en civilingenjörsexamen i maskinteknik och jobbar med tekniskt utmanande uppgifter. Samtidigt som jobbet innebär komplexa kundprojekt finns möjlighet till personlig utveckling. Numerik är till exempel ett område jag lärt mig mycket inom här på Modelon. Det är en öppen och kollegial kultur här.

Att komma till Modelon direkt efter examen bäddar för en utmanande, bred och internationell karriär. Alexander Baldwin jobbar idag som mjukvaruingenjör, och har en bakgrund i spelutveckling och datavetenskap.

– Sedan jag började på Modelon för två år sedan har jag fått växa och ta ansvar i ett nytt team för front-end utveckling. Att ha varit med från början genom alla aspekter av att utveckla en ny produkt är väldigt spännande.

Modelon rekryterar enastående talanger – är du en av dem?
Modelon är ett globalt bolag som har kontor i USA, Tyskland, Japan, Indien och Sverige. I Sverige finns utöver huvudkontoret i Lund även kontor i Stockholm och Göteborg. På Modelon arbetar 85 personer globalt, bland andra webbutvecklare och ingenjörer inom data, matematik, fysik, elektro, mekanik och kemi. Bland kunderna finns internationella och ledande teknikbolag.

Vill du vara med och utveckla banbrytande teknologi tillsammans med kollegor som besitter stor teknisk kompetens på ett bolag som med höga ambitioner och kunskap konkurrerar med stora internationella bolag? Är du nyfiken, driven och proaktiv? Då ska du kika på karriärmöjligheterna hos Modelon.

Presenteras av: