Susanne Hermansson (t.v.), samordnande sjuksköterska i hemsjukvården i Nyköpings kommun

Kombinera karriär med stadspuls och
naturliv i Nyköpings kommun

I Nyköpings kommun har man nära till allt. Här finns levande kulturliv och stadspuls, närhet till sjöar, hav och natur samtidigt som man från Skavsta flygplats lätt tar sig ut i Europa. Här finns dessutom Campus Nyköping där man kan läsa till bland annat sjuksköterska och sedan arbeta och vidareutbilda sig i kommunen.

Som sjuksköterska inom kommunen kan man välja att jobba på särskilt boende, inom hemsjukvården eller inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning. Arbetet är flexibelt och självständigt och Susanne Hermansson som arbetar som samordnande sjuksköterska i hemsjukvården i Nyköpings kommun berättar att de själva planerar dagarnas upplägg och att möjligheterna är många med att bo, arbeta och leva i Nyköping.

– Jag tycker att det är spännande att arbeta med hemsjukvård. Varje dag möts man av nya utmaningar och vi jobbar i nära samarbete tillsammans med läkare, hemtjänst, undersköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. De personer vi besöker har ofta svårt att åka till vårdcentralen och att vi istället låter vården komma till dem är uppskattat. Jag känner tacksamhet över att kunna göra människor glada med mitt arbete, säger Susanne.

En modern arbetsgivare
Nyköpings kommun är en modern och snabbt växande kommun med god service. Inom kommunens verksamheter finns många av samhällets viktigaste jobb där medarbetare får möjlighet att engagera sig i meningsfulla arbetsuppgifter. Alla jobb och arbetsuppgifter är lika viktiga och visionen är att varje individ gör skillnad på arbetet som i samhället.

Kommunen har en bred organisation med många yrkesområden och yrkesgrupper och det finns goda utvecklingsmöjligheter för den som vill. Det görs satsningar på mentorskap och kurser för att lyfta medarbetare till nya befattningar och det finns interna utbildningar för att utvecklas inom egna tjänsten eller i sitt ledarskap.

Susanne, som själv är utbildad intensivvårdssjuksköterska, berättar att hon ofta har användning för sin breda kunskap, inte minst för att vidareutbilda kollegor inom hemtjänsten kring sjukvård och hälsa erbjuden i hemmiljö.

– Vi ges möjlighet till kompetens- och vidareutbildning inom kommunen. De som vill lära sig mer om till exempel sår, kan gå en utbildning för att få högskolepoäng och man kan få en viss studietid för att klara att gå kurser i kombination med arbetet, säger Susanne.

Presenteras av:
Nyköpings kommun

Nyköping ligger vid kusten en timme söder om Stockholm. Närheten till Europas storstäder via Stockholm Skavsta flygplats, skärgården och det sörmländska kulturlandskapet gör Nyköping till en attraktiv boplats. I centrala Nyköping bor ungefär 36 000 personer och i hela kommunen cirka 56 000. Småorterna runt Nyköping är Stigtomta, Nävekvarn, Jönåker, Tystberga, Stavsjö och Ålberga.

Läs mer om vården i Nyköping