SunDay är en helhetsleverantör av solenergisystem. Foto: Ryno Quantz. Linda Barkman, Affärsområdeschef för SunDay. Foto: Mia Strömberg.

SunDay – en helhetsleverantör av solkraft med mycket muskler

SunDay är en relativt ny helhetsleverantör inom solenergi, lagring och laddning för företag.

Bakom varumärket SunDay står drivmedelsjätten OKQ8.

– Eftersom vi har en så stark ägare kan våra kunder känna sig trygga med oss. Vi levererar med kvalité, säger Linda Barkman, Affärsområdeschef för SunDay.

SunDay erbjuder solenergilösningar för större fastigheter men kan också leverera markanläggningar. Just ny bygger de Finlands största solpark på 13MW.

Förutom själva solpanelerna kan de också integrera lösningar för energilagring med batterier och laddning för elfordon. Allt detta projekteras, levereras, monteras och installeras av SunDay, som dessutom kan ta hand om service och underhåll.

– Vi är en totalleverantör av kompletta solenergisystem, säger Linda Barkman.

SunDay kan leverera solenergilösningar snabbt
Inom OKQ8-koncernen finns både SunDay och KP Energy, tidigare Kraftpojkarna, som är Sveriges största grossist inom solpaneler och annan solenergirelaterad utrustning.

– Här finns en enorm kompetens vad gäller inköp. Det gör att vi på SunDay är väldigt trygga i vår vetskap att vi verkligen har de bästa produkterna och de bästa inköpsavtalen. Det gynnar våra egna kunder, säger Linda Barkman.

Trots det stora intresset just nu för solenergianläggningar kan SunDay med KP Energys stöd hålla en kort leveranstid.

– Ringer man i morgon om en medelstor anläggning så kan vi se till att kunden har en klar och driftsatt anläggning innan hösten kommer, avslutar Linda Barkman.

Här kan du läsa mer


SunDay är ett varumärke inom OKQ8 som levererar helhetslösningar för solenergi till nordiska företag. Vi arbetar långsiktigt och hållbart med de senaste tekniska lösningarna.