Panini Internazionale banar väg för hälsosam och hållbar snabbmat

Sveriges regering har satt som mål att halvera matsvinnet till år 2030. Att sluta slänga mat är också kanske en av de enklaste åtgärderna att utföra för att avlasta både miljön och plånboken. Ett företag som tagit problemet på allvar är Panini som med bland annat flera lyckade samarbeten satsar stort på hållbarhet.

Panini Internazionale är en Stockholmsbaserad måltidskedja. Med ett fokus på hälsosam snabbmat utan att kompromissa med smaken har Panini blivit en favorit för många under lunchruschen eller som färdkost på resan. Panini har alltid hållbarhet i fokus vilket bidragit till att de inlett flera samarbeten i linje med detta, bland annat med appen Karma där det går att beställa mat som annars hade gått till spillo.

– Sedan starten av samarbetet med Karma för fyra år sedan har vi räddat nästintill 72 000 kilo mat som annars hade slängts efter försäljningsdagens slut. I Karmas app har vi över 45 000 följare som tillsammans under dessa år fått över 20 miljoner pushnotiser om att det finns mat att rädda från oss, berättar Ricard Constantinou, konceptansvarig och en av grundarna till Panini.

Hållbar catering
Panini erbjuder även ett catering-koncept till stora eller små möten, mingel och fester där all mat förpackas och levereras i specialdesignade boxar gjorda i återvunnet material som enkelt sorteras i källsortering efter användning.

– Som med all mat på Panini jobbar vi med lokala producenter av råvaror där det går, även i cateringkonceptet. Vi producerar dessutom endast de boxar som beställs och därför har vår catering minimalt med svinn, fortsätter Ricard.

Panini uppmuntrar även konsumenterna att källsortera sina lunchsalladers förpackningar. För att öka det cirkulära arbetet och samtidigt ge tillbaka till sina kunder har Panini valt att ansluta sig till &Repeat.

– Genom att scanna &Repeats QR-kod på våra förpackningar kommer man till deras app där det går att registrera att man sortera förpackningarna på rätt sätt. Därefter får den som pantat 4 kronor på sitt konto i &Repeat-appen som går att använda för att betala med i alla över 200 &Repeat-anslutna restauranger.

Vill du veta mer om Panini Internazionale? Klicka här!

Om Panini
Panini Internazionale grundades av bröderna Alexandro, Christo, Pierre och Ricard Constantinou. År 1991 öppnades den första Paninibutiken på Jakobsbergsgatan i Stockholm. Panini Internazionale drivs av passionen för god mat, hög kvalitet och bra service. Företaget är fortfarande familjeägt.